Parlamentul Georgiei, undă verde pentru numirea unui nou prim-ministru, un critic al Occidentului

Parlamentul georgian a aprobat numirea lui Irakli Kobakhidze în funcţia de nou prim-ministru, un lider cunoscut pentru poziţiile sale prudente faţă de Occident, într-un moment în care ţara este împărţită între paşi către UE şi o politică considerată pro-Kremlin, relatează agenţia AFP.

Deputaţii au votat cu 84 la 10 pentru numirea lui Kobakhidze, până acum lider al principalului partid de guvernământ, „Visul Georgian”, şi apropiat al prim-ministrului demisionar, Irakli Garibashvili.

Această alegere alimentează suspiciunile că acest partid doreşte să-şi orienteze ţara mai degrabă spre Rusia decât spre Europa.

Kobakhidze, în vârstă de 45 de ani, care a fost preşedinte al Parlamentului georgian între 2016 şi 2019, acuză ţările europene şi Statele Unite că încearcă să atragă Georgia în conflictul ruso-ucrainean. În pofida acestor observaţii, Kobakhidze a dat asigurări, înainte de vot, în faţa deputaţilor, că aderarea acestei mici ţări caucaziene la NATO şi Uniunea Europeană va fi prioritatea noului său guvern.

Georgia s-a angajat pe calea spre aderarea la Uniunea Europeană în ultimele luni, dar Bruxelles-ul cere mai întâi reforme judiciare şi electorale, în special pentru a reduce corupţia în această ţară.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:30 am, martie 2, 2024
temperature icon 7°C
cer acoperit de nori
Humidity 83 %
Pressure 1015 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 33 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 5:54 pm
Close

Close
Navigation
Categories