OPC a aplicat amenzi de peste 11 milioane de lei, în vara aceasta

În cadrul Comandamentului Litoral, desfășurat în perioada 12 iunie – 20 august de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, au fost înregistrate 750 de reclamații ale turiștilor nemulțumiți de condițiile și serviciile oferite de operatorii economici de pe litoral. În aceeași perioadă, în urma controalelor de supraveghere a pieței și la cercetare de reclamații, au fost aplicate 2.387 de amenzi în valoare de 11.509.880 de lei.

Turiștii sosiți pe litoral se așteaptă la condiții cel puțin bune, dacă nu foarte bune. Este și normal pentru că majoritatea fac eforturi financiare pe întreaga perioadă a anului pentru a-și putea permite o vacanță la mare. Este adevărat că unii dintre ei exagerează puțin, mai ales când vine vorba de mărimea camerei, care este în funcție de prețul plătit și de categoria hotelului, dar majoritatea sunt îndreptățiți să fie nemulțumiți deoarece condițiile și serviciile oferite pe litoral nu sunt la cele mai înalte standarde. 

De aceea, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (C.J.P.C.) Constanța este asaltat pe timpul verii de reclamații făcute de turiști. Numărul acestora se ridică la 15 pe zi și astfel, într-un timp destul de scurt, de pe 12 iunie până pe 20 august, timp în care s-a derulat Comandamentul Litoral 2023, au fost numărate nu mai puțin de 750 de plângeri. ,,Pe timpul Comandamentului Litoral, derulat în perioada 12 iunie – 20 august 2023 am primit în jur de 15 reclamații pe zi. În total, au fost înregistrate 750 de plângeri”, ne-au declarat reprezentanții C.J.P.C. Constanța. Reclamațiile au fost diverse, referitoare atât la condițiile oferite de operatorii economici de pe litoral, cât și la serviciile puse la dispoziție de aceștia. 

Astfel, turiștii au reclamat faptul că nu funcționează aerul condiționat în camere sau că acestea sunt prea mici, murdare sau pline de insecte, că au achitat prețul camerei fără a primi documentele fiscale pentru banii pe care i-au dat sau că n-au avut loc de parcare.  Alții s-au plâns de timpul de așteptate în recepție până la intrarea în posesie a camerei, pierzând astfel o zi prețioasă la plajă și fără să țină cont de faptul că eliberarea camerelor se face, de obicei, după ora 12:00 și este urmată de igienizarea acesteia sau că nu au avut loc de parcare deși acest lucru n-ar trebui să se întâmple deoarece conform legislației în vigoare numărul de locuri de parcare ar trebui să fie aferent capacității hotelului. Nu puține au fost și reclamațiile în ceea ce privește  nerespectarea suprafeței pentru plajă destinată cearceafurilor. Numai că inspectorii CJPC nu pot sancționa operatorii economici decât pentru neconformitățile identificate la momentul controlului.

Cu toate acestea, au fost aplicate 2.387 de amenzi în valoare de 11.509. 880 de lei. ,,Se sancționează neconformitățile identificate la momentul controlului. În urma controalelor de supraveghere a pieței și la cercetare de reclamații au fost aplicate 2.387 de amenzi în valoare de 11.509. 880 de lei, în aceeași perioadă a Comandamentului Litoral”, au completat reprezentanții C.J.P.C. Constanța.

De menționat faptul că unii operatori economici, sub presiunea unor amenințări de reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, preferă să dea mese gratis sau să-i cazeze pe turiști „din partea casei”, decât să fie călcați de agenții de control. 

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:22 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories