Oboseala psihică, tortura ignorată. Cum o recunoaştem şi cum o tratăm

Oboseala psihică poate să apară la orice persoană care se confruntă cu stresul, pe termen lung. Persoana se poate simți copleșită și „secată” de puteri din punct de vedere emoțional, iar problemele și responsabilitățile din viață de zi cu zi par imposibil de depășit.

Acest tip de oboseală poate cauza apariția unor simptome de natură fizică, dar și emoțională, potrivit doc.ro. Oboseală la nivelul psihicului poate să afecteze comportamentul, iar cei din jur observă acest lucru chiar înaintea noastră.

Bineînțeles, simptomele oboselii psihice variază de la o persoană la altă și de cele mai multe ori debutul lor este lent, ele încep să apară treptat, făcându-și simțită prezența în perioadele noastre extrem de stresante.

Semnele fizice ale oboselii mintale pot fi:

Oboseala psihică poate să determine o persoană să se comporte într-un anumit mod, care nu îi este caracteristic.

Dacă vrei să ai mai multă energie și să reduci aceste stări, întreabă-ți medicul dacă este cazul să iei anumite suplimente pentru oboseala cronică.

Joacă un rol în producția de energie în celule. S-a arătat că poate să reducă oboseală în cazul anumitor pacienți. Când nivelul coenzimei Q10 din organism scade, corpul nu mai poate produce energia de care celulele au nevoie, iar acest lucru contribuie la stările de oboseală și de epuizare.

O substanță activă din turmeric, un condiment foarte îndrăgit în bucătăria indiana. S-a demonstrat că această substanță reduce oboseală în cazul bărbaților vârstnici și în cazul femeilor în vârstă. Este disponibilă sub formă de suplimente.

Este un ingredient popular, care se găsește în numeroase suplimente care îți dau mai multă energie și vitalitate.

Ajută la transformarea alimentelor pe care le mănânci în energie, pe care o folosesc apoi celulele din corp. Ea ajută la prevenirea unui tip de anemie care te face să te simți slăbit și obosit, arată studiile. Anumite grupuri de persoane (adulții vârstnici, persoanele vegane și pacienții cu afecțiuni gastrointestinale) au un risc mai mare de a suferi de un deficit de vitamina B12, așa că întreabă-ți medicul dacă este cazul să iei suplimente sau dacă organismul tău reușește să absoarbă suficientă vitamina B12 din alimentație.

Creierul nostru este o structura gelatinoasa, alcătuită în mare parte din grăsimi. Pentru că neuronii să poată fi bine conectați și pentru a se permite o mai bună comunicare între sinapse, organismul are nevoie de acizi grași Omega 3, pentru că aceștia să fie principala sursă de grăsimi bune din membranele celulelor.

Numită și vitamina B9, această substanță este un compus sintetic care poate fi administrat sub formă de tabletă. Corpul uman are nevoie de acid folic pentru a avea loc anumite reacții biologice, pentru a se susține funcționarea eficientă a creierului. Deficitul de acid folic poate duce la stări de confuzie, depresie, la alte semne ce indică slabă funcționare a creierului. Dacă te simți obosit tot timpul, studiile arată că o doză optimă de vitamina B9, zilnic, duce la reducerea simptomelor de acest gen, scrie exquis.ro.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:28 pm, iulie 19, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 68 %
Pressure 1012 mb
Wind 8 Km/h
Wind Gust: 7 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:39 am
Sunset: 8:43 pm
Close

Close
Navigation
Categories