O societate din Medgidia, amendată cu 50.000 de lei, de Garda de Mediu

Garda de Mediu Constanta a fost anunțată, în data de 26 martie a.c., la orele 17:30, că în curtea unei societăți din Medgidia, spre Valea Dacilor, s-a produs un incendiu la deșeurile depozitate pe amplasament.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de cca.500 mp si au ars 1400 tone deșeuri de tip RDF balotate. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21.00, fiind necesară intervenția echipajelor de pompieri.

Societatea are activitate de depozitare la Medgidia a deșeurilor nepericuloase tip RDF (Refuse Dervied Fuel) rezultate de la stația de tratare mecano-biologică (TMB) Costinești, acestea fiind destinate valorificării prin coincinerare la Romcim Medgidia.

Societatea nu a luat masuri de prevenire a unor incidente/accidente cu impact asupra mediului și nu a supravegheat amplasamentul și stocul de deșeuri valorificabile energetic, ceea ce a condus la producerea incendiului în care a ars o cantitate mare de deșeuri.

Comisarii au aplicat amendă în cuantum de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului și au stabilit măsuri corective.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
11:55 pm, mai 29, 2023
17°C
cer acoperit de nori
Wind: 14 Km/h
Pressure: 1013 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 5:27 am
Sunset: 8:38 pm
Close

Close
Navigation
Categories