O școală le-a cerut elevilor să vină la ore în costume de baie. Iată motivul

foto: PixabayConfruntată cu un val de căldură care afectează mai multe regiuni din Argentina de aproape două săptămâni, o şcoală din Rosario (nord) a luat o măsură neobişnuită: le permite elevilor să vină în costume de baie pentru a le putea stropi cu apă în recreaţie, a informat luni presa locală, relatează AFP.

Termometrul a urcat luni până la 38 de grade Celsius în provincia Buenos Aires şi în mai multe provincii din nord-centrul ţării într-o interminabilă vară australă, care a înregistrat mai multe recorduri: cea mai caldă vară de la începutul măsurătorilor (1906) pentru Buenos Aires şi cea mai caldă vară la nivel naţional din 1961., scrie Agerpres.ro. 

Numeroase şcoli şi-au suspendat cursurile săptămâna trecută din cauza lipsei aparatelor de climatizare sau în aşteptarea unei scăderi a temperaturilor.

Într-o şcoală din Rosario, la 310 km de Buenos Aires, complexul Francisco Gurruchaga, unde aerul condiţionat nu poate fi folosit din cauza tensiunii electrice scăzute, cursurile au fost suspendate până miercuri sau joi pentru elevii de gimnaziu. Însă conducerea şcolii a luat o măsură inedită pentru a nu-i priva de cursuri pe elevii din ciclul primar.

“Am hotărât că elevii (…) care doresc acest lucru, să poată participa la cursuri în costume de baie, sandale, cu un prosop şi haine de schimb, iar în recreaţie copiii vor sta la umbră şi vor putea folosi un furtun de grădină” pentru a se stropi cu apă, a precizat conducerea şcolii într-o scrisoare adresată părinţilor săptămâna trecută, menţionată de cotidianul din Rosario, La Capital.

“Nu am mai întâlnit (o căldură) ca aceasta, iar şcoala trebuie să ofere un răspuns”, a declarat directoarea Marian Sanchez, precizând pentru postul de televiziune local Cadena 3 că apa va fi folosită în mod responsabil.

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
1:48 pm, martie 31, 2023
8°C
ploaie ușoară
Wind: 18 Km/h
Pressure: 1012 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:49 am
Sunset: 7:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories