Note de infarct după recorectarea lucrărilor la Evaluarea Națională. Patru elevi au primit 10 la matematică

Tensiunea a sute de elevi și părinți constănțeni care au contestat notele la cele două probe scrise ale Evaluării Naționale 2024 s-a estompat odată cu publicarea rezultatelor finale. Deloc surprinzător, curajul multor elevi de a-și găsi dreptatea a fost răsplătit cu note pe măsură. În județul Constanța au fost depuse 641 de contestații pentru lucrările de la Limba și literatura română, respectiv 555 de contestații pentru lucrările de la Matematică.

Lista „contestatorilor” se deschide cu un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic „Ovidius” care a obținut nota 10 la Matematică și, cel mai probabil, a sperat la aceeași notă maximă și la Limba română, unde inițial obținuse 9,65. După contestația de la română a primit nota 9,90, ceea ce cu siguranță îl va ajuta foarte mult în opțiunea pentru viitorul liceu unde își dorește să învețe în următorii patru ani.

Trei elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și unul de la Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” au primit nota 10 la recorectarea lucrărilor de la Matematică. Inițial primiseră note între 9,50 și 9,75.

La Limba română am putut constata creșteri de minim un punct, cum ar fi la un elev de la Liceul Teoretic Băneasa de la 8,20 la 9,20 sau cel de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”, de la 8,10 la 9,35.

Tupeu sau naivitate?

Am remarcat și contestații mai ciudate. Cum este cazul unui elev de la Liceul Tehnologic „Ioan Podaru” din Ovidiu, care a contestat ambele note – 3,05 la Limba română și 2,50 la Matematică. În urma recorectării a primit nota 3,30 la română, respectiv tot 2,50 la Matematică. De altfel, am putut observa că marea majoritate a lucrărilor contestate sub nota 5 au primit după recorectare note mai mici decât cele inițiale.

Plutonul „contestatorilor” se încheie cu un elev de la Școala Gimnazială nr. 2 General Scărișoreanu, care a primit nota 1 la Matematică, dar a contestat-o. Și a primit tot nota 1 după recorectare!

Odată cu publicarea rezultatelor finale ale Evaluării Naționale 2024, după recorectarea lucrărilor contestate, absolvenții constănțeni sunt în așteptarea ierarhiei județene, pentru a-și contura opțiunile pe care urmează să le completeze în cererile de înscriere. Elevii au două etape distincte în care pot completa cererile de înscriere la liceu: 11-12 iulie 2024 şi 15-19 iulie 2024. În aceste etape elevii sunt asistaţi de părinţi şi de diriginţi.

Reprezentanții ministerului atrag atenţia că „orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită”, dar şi că „numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului”.

Pe 24 iulie 2024 se comunică rezultatele repartizării computerizate. În perioada 25-30 iulie 2024 se fac înscrierile propriu-zise la liceele la care candidaţii au fost repartizaţi. Pe 30 iulie 2024, unităţile de învăţământ anunţă, dacă mai este cazul, numărul de locuri rămase libere. În perioada 31 iulie – 2 august sunt rezolvate situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Vremea Constanta
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.
Close

Close
Navigation
Categories