Noi scannere în Portul Constanța. Ministerul Finanțelor achiziționează 26 de aparate

Pentru a combate evaziunea, statul român are în plan achiziția a 26 de scannere performate, care ar urma a fi montate în Portul Constanța și în mai multe vămi din țară, printre care în punctele de trecere a frontierei cu spațiul non-UE, respectiv Ucraina, Moldova, dar și la granița cu Bulgarie, rute preferate de evazioniști.
În prezent, Autoritatea Vamală Română dispune de un singur scanner în Portul Constanţa, vechi de două decenii. Angajații din port fac manual inspecția mărfurilor sosite în țară. În acest context, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș dă asigurări că primele loturi de scannere vor fi inaugurate cel târziu la finalul anului viitor.
De asemenea, de la mijlocul lui 2024 şoferii care transportă mărfuri vor fi obligaţi să aplice sigilii inteligente pe autovehicule. Acestea vor transmite în timp real locația transportului către agențiile din subordinea Ministerului de Finanțe.
„Cel târziu la începutul anului viitor să putem să inaugurăm, să punem prima bornă de scanner. Cele 2.000 de sigilii vor fi repartizate în funcţie de zonele de risc. La graniţa cu Bulgaria, unde vin cele mai multe mărfuri care se pare tranzitează teritoriul României, dar mai mult rămân în ţară”, a precizat Boloș pentru Observator.
În ultima lună, Executivul condus de Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanți ai mai multor companii de digitalizare, printre care și compania românească listată la bursa din New York, UiPath, despre digitalizarea ANAF. Mai mult, premierul spunea pe 16 noiembrie că în octombrie, colectarea veniturilor la bugetul de stat a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei.  

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
2:57 am, decembrie 6, 2023
temperature icon 3°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Pressure 1016 mb
Wind 18 Km/h
Wind Gust: 23 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories