Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Necazul Personalului Din Secțiile De Votare: "A Fost O Dezorganizare Totală. Nu Ne Mai Băgăm în Așa Ceva" — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Necazul personalului din secțiile de votare: “A fost o dezorganizare totală. Nu ne mai băgăm în așa ceva”

În urma alegerilor de duminică, 9 iunie, persoanele care au lucrat în secțiile de vot, deplasate la Prefectura Constanța, au împărtășit, cu amărăciune, experiențele din ziua electorală și au explicat motivul pentru care au fost sesizate atât de multe tentative de fraudă.

Personalul din secțiile de votare din întreg județul Constanța a rezumat ziua de 9 iunie la expresia „dezorganizare totală”, din cauza comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Necazul personalului din secțiile de votare:
„Suntem obosiți. A fost cea mai proastă decizie pe care puteau să o ia legiuitorii, să combine europarlamentarele cu localele. Oricum e complicat că la locale sunt patru buletine, europarlamentarele au venit ca cireașa de pe tort”, a susținut un bărbat de la o secție de votare din municipiul Constanța.

Problemele de care s-au lovit persoanele ce au lucrat în secțiile de votare au variat, în funcție de locul în care se aflau. Mai multe persoane au susținut că au fost probleme referitoare la listele de votanți, pentru cele două alegeri, deoarece au fost persoane trecute pe poziții diferite, în secții diferite.

Necazul personalului din secțiile de votare:
De asemenea, la anumite secții de votare tabletele nu funcționau corespunzător, iar personalul responsabil nu a fost ajutat. „Am sunat la Prefectură și am cerut să fim ajutați, iar ei ne-au spus că suntem incompetenți și să ne descurcăm. Aveam probleme cu tabletele, că nu reușeam să înregistrăm datele”, a spus membrul unei secții de votare.

Observatorii au stârnit multe controverse printre persoanele care lucrau în secțiile de vot. O femeie, care și-a desfășurat activitatea într-o secție de votare din municipiu, a susținut că a fost sechestrată de aceștia în secție și că a fost amenințată cu amenzi atunci când a dorit să părăsească sala. „Am avut șase observatori aseară (duminică, 9 iunie – n.r.) și ne-au sechestrat. Au stat în permanență și pur și simplu ne-au sechestrat, nu ne-au lăsat să mergem nici la toaletă. Spuneau că cine iese nu mai vine înapoi. La un moment dat le-am spus că vreau să mă duc la toaletă, iar unul dintre ei mi-a spus «Doamnă, amenda este între 1.500 și 5.000 de lei». Trebuia să sun la poliție”, a declarat ea.

În ziua votului, au fost numeroase sesizări, la nivelul întregului județ, referitoare la tentative de fraudă. Cei care au lucrat în secțiile de votare au explicat care a fost motivul pentru care anumite persoane au primit mai multe buletine de vot decât era necesar.

Potrivit acestora, buletinele de vot au venit băgate unul în celălalt, iar din lipsă de atenție mulți nu și-au dat seama. „Din fericire, ne-am dat seama de la început, de la primul alegător, că este o problemă la buletinele de vot. Poate alții nu au avut norocul nostru”, a spus reprezentanta unei secții de votare.

Necazul personalului din secțiile de votare:
Potrivit personalului responsabil de alegerile din județul Constanța, în anul 2020 nu au avut parte de asemenea probleme, iar în acest an au fost multe erori de organizare care au îngreunat modul de lucru.

Mai mulți oameni au susținut că le-a ajuns, că au fost tratați cu lipsă de respect și că nu vor să mai lucreze în secțiile de votare pentru următoarele alegeri. „Oricum, este învățare de minte ca data viitoare să nu ne mai băgăm în așa ceva. Cred că nimeni de aici, dacă îl întrebi, nu mai vrea să participe data viitoare”, a susținut o femeie.

https://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/06/sus-1718042727-1.jpghttps://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/06/fond-votare-1-1718042750.jpghttps://mycta.ro/wp-content/uploads/2024/06/fond-votare-2-1718042760.jpg

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:57 pm, iunie 14, 2024
temperature icon 19°C
cer acoperit de nori
Humidity 87 %
Pressure 1009 mb
Wind 31 Km/h
Wind Gust: 47 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:50 pm
Close

Close
Navigation
Categories