Momentul în care rebelii houthi descind din elicopter, ca-n filme, și iau cu asalt nava cargo din Marea Roșie

Gruparea rebelilor houthi din Yemen a publicat luni, 20 noiembrie, imagini video despre care spun că îi arată pe luptătorii săi înarmați cum coboară dintr-un elicopter și îi iau ostatici pe oamenii aflați la bordul navei cargo “Galaxy Leader”, potrivit Sky News.
Nava a fost capturată duminică, în sudul Mării Roșii. Înregistrarea video a fost difuzată de canalul de televiziune al mișcării houthi, al Masirah. Gruparea din Yemen susține că nava are legături cu Israelul. Cu toate acestea, Israelul afirmă că nava era deținută de britanici și operată de japonezi. Mai mult, conform premierului israelian Benjamin Netanyahu, capturarea cargobotului este un act de „terorism” al Iranului.
Milițiile houthi fac parte dintr-o alianță regională aliniată cu Iranul, din care mai fac parte organizația islamistă palestiniană Hamas și gruparea șiită Hezbollahul din Liban – deși nu există nicio dovadă că Teheranul ar fi ordonat capturarea navei, în urmă cu o zi.
Iranul acuză Israelul pentru instabilitatea din Orientul Mijlociu, afirmând că „cercul de conflicte” din regiune este determinat de „crimele continue” ale regimului de la Tel Aviv.
La bordul navei „Galaxy Leader”, care naviga sub pavilion Bahamas, se află și un român, a transmis, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București. Potrivit lui Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), este vorba de un electrician român, în vârstă de 29 de ani.
Potrivit liderului SLN, nava plecase dintr-un port din Turcia, pe Marea Roșie, foarte aproape de Yemen, iar când se îndrepta spre un loc în care urma să ia gaz, a fost atacată de forțele rebelilor.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
4:06 am, decembrie 6, 2023
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 86 %
Pressure 1016 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 25 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories