Ministrul Sănătății denunță un ‘fenomen’ al drogurilor, după scandalul Ana Morodan

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat joi, la Timişoara, că consumul de droguri şi de substanţe stupefiante afectează foarte serios viaţa, mai ales a copiilor şi a tinerilor şi a arătat că el personal este foarte îngrijorat de fenomenul pe care l-a observat în ultima vreme şi speră într-o abordare coordonată, a autorităţilor şi a societăţii în general pentru ca acest fenomen să fie adus sub control.

Alexandru Rafila

Declarația a fost făcută în contextul în care miercuri, 29 martie, influencerița Ana Morodan a fost prinsă în timp ce conducea beată și drogată, însă vedeta susține că ia somnifere și că acestea conțin substanțe similare drogurilor.

”Există o agenţie specializată, Agenţia Naţională Antidrog, dar în mod evident, consumul de droguri şi de substanţe stupefiante afectează foarte serios viaţa, mai ales dacă discutăm de copii, de tineri. Aici cred că trebuie să fie un efort comun, nu numai al acestei agenţii, al ministerului Educaţiei, al Ministerului Sănătăţii, încât să avem campanii de conştientizare şi de informare atât pentru copii cât şi pentru părinţi”, a spus ministrul Sănătăţii, scrie stiripesurse.ro.

Alexandru Rafila a arătat că ”discutăm de foarte multe ori cu mare uşurinţă şi sunt oameni care nu îşi dau seama de consecinţele consumului de droguri mai ales asupra copiilor”.

”Eu personal sunt foarte îngrijorat de fenomenul pe care l-am observat în ultima vreme şi sper să avem o abordare coordonată, conjugată, a autorităţilor şi a societăţii în general pentru ca acest fenomen să fie adus sub control. Nu ne ocupăm, nu pot să dau detalii despre curricula de pregătire (..) am chiar un consilier personal care se ocupă de această problemă, domnul doctor Gabriel Diaconu, pot să ne furnizeze informaţii”, a completat el.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
12:10 am, mai 30, 2023
17°C
cer acoperit de nori
Wind: 14 Km/h
Pressure: 1013 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 5:26 am
Sunset: 8:39 pm
Close

Close
Navigation
Categories