Ministrul Educaţiei, vizită oficială în SUA. S-a întâlnit cu reprezentanţi ai Smithsonian

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, aflată în vizită în SUA, s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai celui mai mare complex muzeal şi de cercetare din lume – Smithsonian.
“În jurul Smithsonian s-a format o comunitate mare de profesori care valorifică, în scopul învăţării, colecţiile de artă, istorie, ştiinţe naturale şi astronomie. În acest sens, echipa Smithsonian a creat o multitudine de resurse educaţionale care pot fi folosite cu sau fără pregătire specială. Dintre acestea, peste 6 milioane de exponate pot fi utilizate şi de profesorii români datorită Laboratorului de învăţare Smithsonian”, a scris, pe Facebook, Deca, aflată în vizită peste ocean în perioada 12 – 15 februarie.
Ea a susţinut că Ministerul Educaţiei va veni în sprijinul cadrelor didactice şi va face tot posibilul pentru a facilita accesul profesorilor români la cele mai bune resurse online.
“Experienţa echipei Smithsonian de dezvoltare a Laboratorului de învăţare mi-a confirmat că pentru a construi o astfel de platformă de succes este important să punem nevoile cadrelor didactice în centrul atenţiei: să înţelegem cerinţele lor şi să ne asigurăm că platforma este uşor de folosit în funcţie de interesele acestora – nivel de studiu, temă, mărimea grupului, de exemplu”, a explicat Ligia Deca.
Ea a avut discuţii cu dr. Julia Nowakowska, directorul Biroului de Tehnologii Educaţionale, Natalie Brown, consilier diplomatic al Biroului pentru Relaţii Internaţionale, şi dr. Samantha Peterson, consilier al Biroului pentru Afaceri Globale din cadrul Smithsonian.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
2:28 am, februarie 24, 2024
temperature icon 6°C
cer fragmentat
Humidity 93 %
Pressure 1016 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 36 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:52 am
Sunset: 5:45 pm
Close

Close
Navigation
Categories