Ministerul Sănătății secretizează situația infecțiilor nosocomiale din fiecare spital în parte

Ministerul Sănătății ascunde situația infecțiilor când e vorba de unități medicale luate individual, notează context.ro, care prezintă un răspuns venit din partea instituției conduse de Alexandru Rafila.
Inspecția Sanitară a Ministerului Sănătății a realizat, la începutul lui 2023, un control în spitalele din România. Astfel, anul trecut, numărul infecțiilor din spitale a depășit 30.000.
Portalul context.ro a cerut, de la minister, situația fiecărui spital în parte. Însă instituția condusă de Alexandru Rafila a refuzat răspunsul, invocând un Ordin al ministrului sănătății din 2006. Jurnaliștii l-au contactat pe fostul președinte al Curții Constituționale a României Augustin Zegrean, care a punctat că nu este posibil să invoci un ordin de ministru în fața unei legi.
„Dacă legea spune că trebuie să dea informațiile, trebuie să le dea. Ministrul nu poate să dea Ordin să spună asta dați, asta nu dați. Doar legea”, a scris Zegrean.
Nu este prima oară când Ministerul Sănătății ascunde infecțiile nosocomiale din spitalele României. Un caz recent este din timpul pandemiei COVID-19, când Ministerul Sănătății a raportat zero infecții nosocomiale la bolnavii decedați de COVID. Anterior, mai multe cazuri de bolnavi COVID-19 au decedat cu infecții. De exemplu, Ana Nagy, 65 de ani, a decedat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, după 28 de zile de internare, scria la acea vreme libertatea.ro A ajuns ca suspectă de infecție cu noul coronavirus și a murit cu încă alte 3 infecții la plămâni, provocate de germeni nosocomiali.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:13 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories