Microciparea și sterilizarea sunt singurele soluții pentru rezolvarea problemei animalelor cu sau fără stăpân

În scopul informării corecte a proprietarilor de câini, autorităţile locale reamintesc obligațiile legale privind deținerea, identificarea și asigurarea condițiilor de bunăstare și protecție a patrupedelor, după cum urmează:

Solicitarea unui cățel din adăpostul public de animale se poate face imediat ce patrupedul a fost cazat, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din acel moment.

Câinii sunt încredinţaţi numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare

O altă obligație legală o reprezintă: sterilizarea câinilor de rasă comună și declararea gestațiilor, fătărilor, precum și numărul de pui fătați oricărui medic veterinar cu liberă practică.

De asemenea, este interzis abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi, faptă ce  constituie infracțiune și este sancționată conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Totodată, constituie contravenții și se sancționează conform actelor normative în vigoare:

Mai multe detalii puteți obține de la personalul de specialitate din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 fostă Vârful cu Dor nr.5. la numărul de telefon: 0733045213.

Acum este în desfăşurare campania de sterilizări gratuite pentru 2023 în Constanța. Clinica veterinară mobilă Animal Society se află la Constanța doar până vineri. Nu uitați să vă programați, cu un apel la 0754 208 630, între 10:00 şi 14:00.

Redactor online: Doina Sîrbu / Foto: Primăria Constanţa

 

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:33 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories