Mezzosoprana Raluca Pasquettin Pescaru și pianista Andreea Bratu au vorbit pentru Radio Constanţa despre muzică şi planurile de viitor

La Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” a avut loc recitalul cameral vocal – instrumental ,,George Enescu și 1001 de Nopţi în Stil Francez’’. Pe scenă au urcat mezzosoprana din Italia, Raluca Pasquettin Pescaru și pianista din România, Andreea Bratu.

Liliana Moldoveanu a stat de vorbă cu cele două artiste, care au vorbit cu mare emoţie despre muzică şi ce înseamnă pentru ele, dar şi despre planurile de viitor pe care le au.

Raluca Pasquettin Pescaru, când v-ați dat seama că muzica va fi cariera dumneavoastră?

A contat faptul că în familie se studia muzică?

Din toate scenele de concert pe care ați fost, care ar fi cea mai importantă?

Ce nu amintisem eu publicului, dar am adăugat la un moment dat, fiind crainic radio, este și că sunteți surori. Am adăugat asta, invitației pe care am făcut-o publicului. Cu pianista Andreea Bratu ne-am întâlnit la Constanța mai des. Acum ne-am întâlnit și cu sora, da, partenera de concert și de scenă. Pentru Andreea Bratu, m-aș întreba cum a fost ideea recitalului din această seară? Cum l-ați conceput?

Asta vine și într-o continuare a faptului că aveți acele spectacole concert, recitaluri în care îmbinați și combinați, veniți în fața publicului cu varianta de muzică în cinema, în muzica diverselor perioade, în literatură. Faceți aceste conexiuni.

Mai rar am văzut, dar apar deja partiturile pe tabletă. Cum e? Tipărit sau pe tabletă? O mezzosoprană cum se obișnuiește?

Mai este de lucru în privința educației publicului! Cum priviți faptul că la anumite partituri care sunt realizate în părți compozițiile de părți se aplaudă între părți?

Și revenind la Festivalul Internațional “George Enescu”! Îl urmăriți?

Și ce concert așteptați în mod special, ce dirijor, ce orchestra?

Şi proiecte de viitor care ar fi?

Mezzosoprana Raluca Pasquettin Pescaru şi-a început studiile muzicale la București, iar cariera sa lirică debutează de la vârsta de 17 ani, în urma câștigării unor concursuri naționale de profil, odată cu spectacolul inaugural al Festivalului Internațional de Muzică Ayamonte”, ediția a XVII – a din Spania.

Pianista Andreea Bratu este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa de pian a prof. univ. dr. Sandu Sandrin și clasa de muzică de cameră a prof. univ. dr. Şerban Dimitrie Soreanu și a specializării bienale postuniversitare în Muzică de Cameră la Conservatorul ,,Giuseppe Verdi” din Milano, Italia.

Redactor: Liliana Moldoveanu / Editor online: Doina Sîrbu / Foto: Liliana Moldoveanu

 

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
1:36 pm, septembrie 28, 2023
26°C
cer acoperit de nori
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories