Menopauza tardivă poate fi legată de factorii genetici sau stilul de viață

Menopauza este un proces natural prin care femeile își încheie perioada fertilității, declanșată de scăderea treptată a producției de hormoni estrogeni și progesteron, care controlează ciclurile menstruale. De obicei, susțin specialiștii, menopauza are loc la vârsta medie de 51 de ani, dar există și cazuri de menopauză tardivă, care se instalează după vârsta de 55 de ani. Deoarece menopauza târzie poate crește riscul de cancer de sân și osteoporoză, este important ca aceste femei să fie supravegheate medical și să urmeze un plan de îngrijire adecvat.

Medicii sunt de părere că menopauza tardivă poate fi legată de factori genetici, stilul de viață sau de diferite terapii hormonale.

Factorii genetici pot influența momentul în care femeile intră în menopauză, astfel că există cazuri în care menopauza târzie se instalează mai târziu decât media de vârstă. Stilul de viață poate juca, de asemenea, un rol important în menopauza tardivă, iar femeile care fumează sau care au un indice de masă corporală ridicat pot avea un risc crescut de amânare a menopauzei. De asemenea, unele terapii hormonale, cum ar fi cele utilizate în tratamentul cancerului de sân, pot determina menopauza tardivă. Cu toate acestea, există câteva măsuri pe care femeile le pot lua pentru a menține sănătatea și a preveni riscul apariției unor probleme de sănătate asociate menopauzei tardive:

adoptarea unui stil de viață sănătos, practicarea regulată a exercițiilor fizice, renunțarea la fumat.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:52 pm, iulie 19, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 63 %
Pressure 1012 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust: 11 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:39 am
Sunset: 8:43 pm
Close

Close
Navigation
Categories