MEDGIDIA: Sistem de supraveghere video, pentru eficientizarea activității Poliției Locale

Primăria Municipiului Medgidia a achiziționat un sistem de supraveghere video cu echipamente de ultimă generație, având ca scop eficientizarea activității grupului operativ al Poliției Locale.

Monitorizarea este asigurată permanent de un număr de 255 de camere performante care vizează toate zonele municipiului, cu precădere traficul rutier și spațiile frecventate de populația vulnerabilă, precum copii și bătrâni.

Scopul principal al unui astfel de sistem este acela de a proteja populația împotriva faptelor antisociale și de a ajuta autoritățile, pentru a interveni cu rapiditate în cazuri de urgență fie că este vorba de situații de natură criminală sau fenomene naturale grave, cutremure sau inundații.

În decursul lunii august, utilizarea sistemului de supraveghere video a facilitat identificarea în timp scurt a persoanelor care au săvârșit contravenții sau infracțiuni și aplicarea sancțiunilor în cazul săvârșirii de fapte antisociale.

Agenții Poliției Locale au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.990 de lei, pentru încălcarea normelor de menținere a curățeniei în parcurile și locurile de joacă pentru copii, a normelor de circulație pe drumurile publice sau pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public.

Pe viitor, pentru siguranța și bunăstarea cetățenilor municipiului, administrația publică locală va continua să investească în dezvoltarea sistemului de monitorizare video, pentru a reducere numărul actelor antisociale prin identificarea în timp real a contravenienților, fapt care va duce implicit la descurajarea fenomenului infracțional – au anunțat reprezentanții Primăriei Medgidia.

Redactor: Adina Sîrbu/ Foto: pixabay.com

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
4:30 pm, septembrie 26, 2023
26°C
cer senin
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1020 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories