Marea Britanie: Laburiştii, favorabili unui acord mai bun de Brexit cu UE

Partidul Laburist britanic va încerca să negocieze un acord mai bun de liber-schimb post-Brexit între Regatul Unit şi Uniunea Europeană dacă va ajunge la putere la următoarele alegeri generale, a afirmat liderul său, Keir Starmer, într-un interviu acordat publicaţiei Financial Times, notează agenţia AFP.

„Aproape toată lumea este de acord că acordul pe care fostul prim-ministru Boris Johnson l-a încheiat nu este un acord bun. Este mult prea limitat”, a declarat Keir Starmer, care a votat pentru a rămâne în UE în 2016, adăugând că, „pe măsură ce ne apropiem de 2025, vom încerca să obţinem un acord mult mai bun pentru Regatul Unit”.

Acordul comercial şi de cooperare care reglementează relaţiile post-Brexit, în special relaţiile economice, dintre Bruxelles şi Londra a intrat în vigoare în 2021, cu o clauză de revizuire în 2025.

Aplicarea sa nu a decurs fără probleme, iar ieşirea din UE afectează şi va continua să afecteze economia britanică, potrivit evaluărilor economiştilor.

Numeroase companii suferă din cauza noilor constrângeri impuse în schimburile comerciale, dificultatea de a aduce muncitori europeni a agravat deficitul de forţă de muncă, puternicul City se confruntă cu o concurenţă sporită din partea altor centre financiare europene, în timp ce Londra se luptă să încheie acorduri comerciale bilaterale cu alte ţări.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:58 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories