Mare atenție la copii în vacanțe! Încă o fetiță s-a pierdut pe plajă

Miercuri dimineață, 24 iulie, o fetiță, în vârstă de patru ani, a dispărut pe plaja Beach Busy din Năvodari, într-un moment de neatenție din partea părinților.

La fața locului, au intervenit echipaje de prim ajutor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar în urma eforturilor depuse de aceștia și de familia copilului, fetița a fost găsită, teafără și cooperantă, pe zona de uscat. Din nefericire, acesta nu a fost singurul caz în care un copil se rătăcește pe litoralul românesc.

Tot în acest sezon estival, la data de 24 iunie, în stațiunea Mamaia, doi polițiști au întâlnit pe plajă o fetiță, de șase ani, care plângea și își striga mama. Aceștia au preluat-o și au dus-o părinților ei, după care s-a reținut faptul că fetița a fost găsită la mai bine de doi kilometri față de locul în care se juca.

Acestea sunt cazuri fericite, în care totul se termină cu bine, însă pe plajele aglomerate sunt tot felul de pericole pentru cei mici. De la marea agitată, până la străinii rău intenționați, copiii trebuie supravegheați constant în vacanțe și feriți, pe cât posibil, de problemele care pot interveni pe parcurs.

Gabriel Culea, salvamar-șef în stațiunea Mamaia, a precizat că acest fenomen a devenit o normalitate, cei mici pierzându-se constant de părinți, pe plajă, fiind dezorientați de numărul mare al persoanelor de pe uscat.

Polițiștii fac recomandări pentru părinți

În momentul în care se află în zone aglomerate, precum plaje sau magazine, adulții sunt sfătuiți să le explice copiilor că trebuie să rămână cât mai apropiați unul de altul pentru a nu se pierde.

Totuși, dacă se întâmplă ca cei mici să se rătăcească de părinți, este bine să fie instruiți cu privire la felul corect în care să procedeze pentru a nu agrava situația.

Astfel, este bine să știe că, dacă nu își mai văd părinții, nu trebuie să intre în panică și să plece din locul în care se află, în căutarea tutorilor sau a unei persoane cunoscute.

Recomandat este ca aceștia să ceară ajutorul primei persoane în uniformă care le iese în cale, precum polițiști, jandarmi, pompieri, paznici etc; sau să abordeze familii cu copii, ori lucrătorii unor societăți comerciale.

De mare folos ar fi ca cei mici să memoreze numerele de telefon ale părinților, pentru a-i putea apela direct în momentul în care găsesc ajutoare.

Chiar și așa, atât polițiștii, cât și pompierii constănțeni transmit cu fiecare ocazie părinților să nu îi scape din ochi pe copii în timpul vacanțelor, pentru a evita situațiile neplăcute.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Vremea Constanta
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.
Close

Close
Navigation
Categories