Marcel Ciolacu: Au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele

Premierul Marcel Ciolacu spune că vrea să facă ordine în procedura de acordare a concediilor medicale. Ciolacu motivează că „pentru răceală dăm scutiri de impozite”.
Șeful Executivului transmite că aproape 300 de mii de concedii medicale au fost acordate pentru „dureri de spate” și alte aproape 200 de mii pentru că „am strănutat şi am fost răciţi”.
În „ordinea din domeniu”, Ciolacu vrea să acorde prioritate mamelor cu copii mici, pentru că acolo sunt cheltuielile foarte mari.
Subiectul a fost dezbătut în coaliție luni seară.
“Din ce ţin minte, au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Dacă vrem să încurajăm… deci trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic”, a spus Marcel Ciolacu.
Premierul a întrebat retoric dacă vrem să facem ordine în acest domeniu sau nu, pentru că scutirile se acoperă din banii tuturor.
“Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm?! Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate şi n-am putut merge la muncă zece zile şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific, vrem să dăm scutiri de impozite? Foarte bine. Să ştiţi că nu le daţi numai din banii mei. Le dăm din banii la toţi”, a subliniat primul-ministru.
Senatul a eliminat, luni, printr-un amendament, impozitarea de 10% pe concediile medicale.
Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a afirmat că s-a eliminat şi impozitarea concediului de maternitate şi impozitarea concediului pentru îngrijirea copilului bolnav.
Proiectul merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional. Camera Deputaţilor este independentă, a explicat Ciolacu, marți, întrebat fiind despre acest subiect.
“Camera Deputaţilor este independentă, deoarece ea legiferează. Eu nu o să dau o ordonanţă, pentru că aş încălca legea. (…) A fost o discuţie în coaliţie, ţinând cont că este, ştiţi, tehnica legislativă, că nu am voie să dau ordonanţă cât timp este în… Şi am avut o discuţie în coaliţie, liderii de grup şi domnul Simonis s-au pus de acord şi au trecut legislaţia. Vom vedea impactul”, a mai spus Ciolacu.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:55 pm, februarie 23, 2024
temperature icon 8°C
nori împrăștiați
Humidity 90 %
Pressure 1016 mb
Wind 22 Km/h
Wind Gust: 41 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories