MAE: România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, vineri, o întrevedere cu Asistentul Secretarului General ONU pentru Europa, Asia Centrală şi Americi, Miroslav Jenca, context în care a subliniat că România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene.
Potrivit unui comunicat MAE, ea a reafirmat sprijinul României pentru formula de pace propusă de către preşedintele Ucrainei, ca “unic cadru care poate conduce la o pace justă şi durabilă”.
De asemenea, ministrul român a reafirmat sprijinul pentru activităţile Departamentului pentru Afaceri Politice din cadrul Secretariatului ONU, precum şi angajamentul constant al României în sprijinul ONU, al ordinii internaţionale bazate pe reguli şi al multilateralismului eficient.
În perspectiva marcării a doi ani de la lansarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, oficialul român a evidenţiat “imperativul sprijinului internaţional constant pentru Ucraina”. A accentuat, de asemenea, nevoia unui sprijin solid şi continuu pentru Republica Moldova în vederea gestionării provocărilor hibride, în condiţiile în care Rusia recurge la acţiuni de destabilizare şi compromitere a parcursului european al acestei ţări.
Programul Asistentului Secretarului General ONU Miroslav Jenca a mai cuprins consultări în cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice, Traian Hristea şi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota. În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte de interes regional şi global, printre care războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia de securitate din zona Mării Negre, evoluţiile din zona Balcanilor de Vest, Europa de Est şi Republica Moldova. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:12 am, martie 2, 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 83 %
Pressure 1015 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 33 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 5:54 pm
Close

Close
Navigation
Categories