LIVE-TEXT Dezbatere pe tema clădirilor istorice cu risc seismic din municipiul Constanța

La această oră, la hotel Continental-Forum are loc o dezbatere având ca temă patrimoniul istoric construit al orașului Constanța și rezistența lui în situația unui seism, organizată de USR Constanța.
După o scurtă introducere în contextul temei propuse, oferită de consilierul Local Cristiana Popescu, viceprimarul Florin Cocargeanu, membru în Comisia pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente si constructiile vulnerabile ce prezintă pericol public declară că această comisie s-a reunit o singură dată din septembrie 2022 de când a fost înființată cu toate că trebuia să se întâlnească lunar.
“În noiembrie ne-am întâlnit să ne cunoaștem și să ne stabilim intențiile care se referă la publicarea inventarului clădirilor cu risc seismic. Notificarea proprietarilor clădirilor vulnerabile, precum și prioritiziarea intervențiilor”
Matei Sumbasacu, inginer constructor, specializat  în analiza și structura clădirilor cu risc seismic, fondator al asociației RE:RISE, spune că e nevoie de un plan pe 10, 20 de ani pentru a interveni într-o asemenea problemă care trebuie raportată la posibilitățile pe plan local.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
9:24 am, iunie 5, 2023
20°C
câțiva nori
Wind: 20 Km/h
Pressure: 1022 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 5:23 am
Sunset: 8:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories