La această oră, la hotel Continental-Forum are loc o dezbatere având ca temă patrimoniul istoric construit al orașului Constanța și rezistența lui în situația unui seism, organizată de USR Constanța.
După o scurtă introducere în contextul temei propuse, oferită de consilierul Local Cristiana Popescu, viceprimarul Florin Cocargeanu, membru în Comisia pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente si constructiile vulnerabile ce prezintă pericol public declară că această comisie s-a reunit o singură dată din septembrie 2022 de când a fost înființată cu toate că trebuia să se întâlnească lunar.
“În noiembrie ne-am întâlnit să ne cunoaștem și să ne stabilim intențiile care se referă la publicarea inventarului clădirilor cu risc seismic. Notificarea proprietarilor clădirilor vulnerabile, precum și prioritiziarea intervențiilor”
Matei Sumbasacu, inginer constructor, specializat în analiza și structura clădirilor cu risc seismic, fondator al asociației RE:RISE, spune că e nevoie de un plan pe 10, 20 de ani pentru a interveni într-o asemenea problemă care trebuie raportată la posibilitățile pe plan local.