Lipsa zăpezii și costurile ridicate pentru pârtiile de schi impune alternative. Clubul Copiilor reclamă absența locurilor de distracție indoor la Constanța

Urmează să înceapă vacanța de schi pentru majoritatea copiilor din țară, dar chiar dacă sporturile de iarnă au crescut în popularitate în România, acestea sunt în continuare practicate de o minoritate. Lipsa zăpezii, precum și costul ridicat pe care-l presupune practicarea unui sport de iarnă, țin mulți români departe de pârtii.

O alternativă bună pentru vacanța de schi o reprezintă o vizită la un aquapark. Copiilor le place bălăceala și dacă aceasta vine la pachet cu tobogane și alte distracții specifice unui aquapark atunci se anunță o distracție pe cinste. De aceea, echipa Clubul Copiilor a creat o hartă cu toate aquapark-urile de interior din țară și a calculat costul de intrare pentru o zi intreagă pentru o familie cu un copil. Chiar dacă mai multe locații din țară se prezintă drept aquapark-uri, am selectat doar acele locații care, pe langă diverse bazine de înot și relaxare, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă.

O primă concluzie a analizei noastre ar fi oferta limitată. Sunt doar 9 aquapark-uri indoor în România și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța. Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucureștiul are cel mai mare aquapark indoor din țara – Therme Bucuresti, care are o suprafață indoor de 30,000 de metri pătrați. Cel mai accesibil parc acvatic indoor din țară este la Deva. La Aqualand Deva, un bilet pentru 2 adulți și un copil costă doar 130 RON pentru o zi întreagă. Acesta este urmat de Aqua Park President Oradea, care are un preț al biletului de 170 de RON pentru o familie cu un copil, iar pe locul 3 se află Paradisul Acvatic din Brașov, unde se plătește 210 RON pentru o zi de acces per familie.

harta parcurilor indoor Romania

La polul opus, cel mai scump aquapark este Felixarium din Oradea unde intrarea pentru o familie costă 325 RON , urmat îndeaproape de Therme București cu un preț de intrare de 323 RON.

Sursa: TomisNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:10 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 51 %
Pressure 1012 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories