„Liderii comunităţii musulmane trebuie să combată antisemitismul”

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a făcut apel către organizaţiile musulmane din Germania pentru a adopta o poziţie mai fermă împotriva antisemitismului, înaintea ediţiei din acest an a Conferinţei Islamice Germane, transmite agenţia DPA.

Începând din 2006, Conferinţa Islamică Germană este principalul forum al guvernului federal de la Berlin pentru dialog şi cooperare cu musulmanii şi cu reprezentanţii lor din Germania.

„Este şi responsabilitatea principalelor asociaţii islamice din Germania să se pronunţe clar şi răspicat împotriva urii contra evreilor şi ostilităţii faţă de Israel – în rugăciunile de vineri, în comunităţile lor sau pe canalele lor de social media’”, a declarat Faeser.

„Marile asociaţii islamice trebuie să ajute la garantarea faptului că resentimentele antisemite nu se răspândesc şi mai mult”, a spus ea, subliniind că în această privinţă ar dori să vadă mai multă claritate din partea asociaţiilor musulmane. „Chiar acum, trebuie să facem din ascensiunea antisemitismului un subiect al Conferinţei Islamice Germane”, a continuat ministrul de interne german.

Totuşi, Nancy Faeser a ţinut să accentueze că în niciun caz musulmanii din Germania nu trebuie să fie consideraţi răspunzători pentru „teroarea islamistă”.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:58 pm, decembrie 4, 2023
temperature icon -1°C
cer senin
Humidity 58 %
Pressure 1028 mb
Wind 3 Km/h
Wind Gust: 4 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:23 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories