„Legea pensiilor este importantă pentru aproape 4.800.000 de români“

„Legea pensiilor este importantă pentru aproape 4.800.000 de români“Premierul Marcel Ciolacu a declarat că legea pensiilor, care a fost adoptată luni de Camera Deputaţilor, este “corectă, predictibilă, sustenabilă” şi va fi în aplicare pentru o perioadă “lungă”, conform Agerpres.ro

“Legea pensiilor este importantă pentru aproape 4.800.000 de români. Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu Comisia (Europeană) în ceea ce priveşte scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creşterea pensiilor românilor până în anul 2070. Vreau să mulţumesc şi colegilor şi din PSD şi din PNL şi din UDMR. Au înţeles foarte bine momentul şi chiar este o lege foarte bună”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

El a adăugat că anul viitor pensiile urmează să se mărească de două ori.

“Am spus foarte clar: vor fi două creşteri. Este cu 13,8% pentru toată lumea. Ştiţi foarte bine la pensiile speciale că, de fapt, nu cresc, pentru că se merge doar pe contribuţie şi din partea specială va scădea în oglindă suma. Deci, chiar este o lege corectă, predictibilă, sustenabilă şi va fi în aplicare pe o perioadă lungă de timp. Pensiile anul viitor se vor mări de două ori: o dată de la 1 ianuarie cu 13,8 şi, prin recalculare, de la 1 septembrie”, a menţionat prim-ministrul.

Întrebat dacă există finanţare pentru aplicarea acestei legi, Ciolacu a răspuns: “Există, sunt 4.800.000 de pensionari în România, 80% au sub 3.000 lei, 60% au sub 2.000 lei. Dacă dumneavoastră credeţi că trebuie să creăm o problemă pentru oameni care trăiesc cu pensie de sub 2.000 lei, eu vă spun este o temă falsă”.

“Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm convins că vom găsi toată suma când vom veni cu legea bugetului. (…) În logica mea înseamnă că urmează o construcţie a bugetului şi pentru fiecare solicitare a ministerelor se va găsi această sumă”, a transmis premierul.

Întrebat dacă există riscul creşterii contribuţiilor sociale având în vedere un articol din Legea pensiilor, Marcel Ciolacu a negat.

“Articolul care a fost şi în legea veche este un articol pe care îl au toate statele membre ale Uniunii Europene. Este o pârghie a Comisiei către fiecare stat. Cu tot respectul, e posibil ca, după mine, să vină un premier iresponsabil cum a mai avut România şi atunci oamenii şi-au luat o asigurare şi e o asigurare pe care ne-o luăm şi noi, românii, faţă de iresponsabilii care au dus deficitul României la 9,2%. Dacă am avut astfel de exemple, cu premieri care au dus deficitul României la 9,2%, nu-i normal ca şi noi, românii, să ne asigurăm că nu se va întâmpla lucrul ăsta?”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a completat că proiectul a fost convenit cu Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, decizional, proiectul legii pensiilor, elaborat de Guvern. S-au înregistrat 199 de voturi “pentru”, 39 “împotrivă” şi 17 abţineri. 

Agerpres.ro 

Citește și: 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul legii pensiilor

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
12:25 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 63 %
Pressure 1012 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust: 11 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories