JO Paris 2024 nu sunt vizate de o ”ameninţare teroristă” specifică, susține ministrul Sporturilor

Ministrul francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a dat asigurări, miercuri, că nu există în prezent „ameninţări teroriste” care să vizeze în mod specific Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, iar ceremonia de deschidere de pe Sena rămâne „planul central” pe care se concentrează organizatorii, informează AFP.
„Urmărim orice ameninţare teroristă cu toată vigilenţa. În prezent, nu există o ameninţare specifică în plan terorist îndreptată împotriva Jocurilor Olimpice de la Paris”, a afirmat ministrul pentru postul France 2.
Întrebată despre existenţa sau nu a unui plan B pentru ceremonia de deschidere, programată pe 26 iulie, ministrul a răspuns: „Această ceremonie de pe Sena rămâne planul nostru central. Lucrăm cu discreţie la asta şi nu este vorba de un plan B, pe care nu-l avem în vedere”, a mai adăugat responsabilul sporturilor.
Întrebată despre probele tehnice prevăzute pe 8 aprilie pe fluviul Sena pentru ceremonia de deschidere, ministrul a spus că „s-a decis anularea datei de 8 aprilie, iar repetiţia va avea loc pe 27 mai, în timp ce repetiţia generală va fi pe 17 iunie”, a explicat ea.
Jocurile Olimpice de la Paris vor debuta cu o inedită ceremonie de deschidere în aer liber, pe fluviul Sena, în faţa a aproximativ 300.000 de spectatori, iar în timpul competiţiei polisportive sunt aşteptaţi circa 15 milioane de turişti în capitala Franţei.
Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate internă. Securitatea la competiţii va fi asigurată de aproximativ 35.000 de poliţişti şi jandarmi zilnic (25.000 pentru Jocurile Paralimpice).
La acest lucru se adaugă 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi zilnic.
Capitala Franţei va găzdui Jocurile Olimpice la un nivel de alertă maximă pentru ameninţări cu atentate teroriste.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:56 pm, aprilie 13, 2024
temperature icon 16°C
cer acoperit de nori
Humidity 62 %
Pressure 1023 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust: 14 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:24 am
Sunset: 7:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories