Israelul consideră că Autoritatea Palestiniană, în forma sa actuală, nu ar trebui să guverneze Gaza

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ridicat noi îndoieli cu privire la viitorul Fâşiei Gaza, afirmând că Autoritatea Palestiniană (AP), în forma sa actuală, nu ar trebui să preia conducerea enclavei de coastă, relatează agenţia Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă, Netanyahu şi-a exprimat nemulţumirile de lungă durată faţă de programa şcolară a Autorităţii Palestiniene, despre care a spus că incită la ură împotriva Israelului, precum şi faţă de politica acesteia de a acorda salarii familiilor palestinienilor aflaţi în închisorile israeliene.

„O astfel de organizaţie nu ar trebui să preia conducerea în Gaza. Avem nevoie de o autoritate diferită”, a spus Netanyahu.

În replică, Nabil Abu Rudeineh, un purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, a declarat că israelienii încearcă să perpetueze diviziunile dintre cele două teritorii palestiniene – Cisiordania şi Gaza, ocupate de Israel. „Încercările israeliene de a separa Gaza de Cisiordania vor eşua şi nu vor fi permise, indiferent de presiuni”, a spus acesta.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
4:01 am, decembrie 6, 2023
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 86 %
Pressure 1016 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 25 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:25 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories