Investiții de peste 12 milioane de lei: Barbu (Agricultură) anunță repornirea sistemelor de irigații din Constanța – VIDEO

După ce a anunțat lansarea unui amplu program de reabilitare a sistemelor de irigații, unele dintre ele lăsate în paragină de zeci de ani, ministrul Agriculturii Florin Barbu prezintă progresele înregistrate în diverse zone din țară. Cele mai noi lucrări au loc în județul Constanța, unde o investiție de 12,5 milioane de lei va salva de la secetă sute de hectare de teren agricol. Lucrările de investiții de la Amenajarea de Irigații Carasu CDMN/PAMN Sud, din județul Constanța sunt în plină desfășurare și conform graficului:

„Cu o stație de pompare retehnologizată și pe canale reabilitate, fermierii din zonă vor putea iriga aproximativ 600 de hectare. Investiția are o valoare de 12.500.000 lei și va finalizată în acest an! Ne-am luat angajamentul că vom moderniza și vom reporni sistemele de irigații din România și lucrăm la îndeplinirea acestui obiectiv care înseamnă dezvoltarea agriculturii românești!”, scrie ministrul Florin Barbu pe Facebook.

Ministrul a declarat luni că fermierii nu vor avea nici un cost pentru că totul va fi suportat de stat. Estimarea ministrului este că după această etapă de reabilitări aproximativ 76.000 ha vor beneficia în timpul verii de apă din Dunăre.

ARVE Error: Invalid URL https://www.facebook.com/florinbarbupsd/videos/318140297602608/ in url

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:49 pm, aprilie 13, 2024
temperature icon 16°C
cer acoperit de nori
Humidity 62 %
Pressure 1023 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust: 14 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:24 am
Sunset: 7:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories