Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Instanța A Decis: Fostul Prefect De Gorj, Dan Ilie Morega, Internat La Psihiatrie — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Instanța a decis: Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie

Dan Ilie Morega a fost internat la psihiatrie printr-o decizie a instanţei.
Judecătoria Sectorului 1 a dispus internarea într-o secţie de psihiatrie în cazul fostului politician Dan Ilie Morega, care în ultimele luni a fost depistat în repetate rânduri la volan deşi nu mai are dreptul de a conduce din cauza problemelor medicale pe care le ale. Decizia instanţei de judecată a fost luată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care anchetează dosarul în care a fost prins conducând în Bucureşti, au contestat arestul la domiciliu impus lui Morega.
„Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi dispune revocarea măsurii arestului la domiciliu, luată prin Încheierea din 23.03.2024, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în dosarul nr. 8532/299/2024, definitivă prin Încheierea Tribunalului Bucureşti nr. 288/01.04.2024 faţă de inculpatul Morega Dan-Ilie, … , aflat în executarea măsurii arestului la domiciliu. (…) Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti privind luarea măsurii internării medicale provizorii, şi dispune internarea medicală nevoluntară într-o unitate specializată de asistenţă medicală a inculpatului Morega Dan-Ilie până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea acestei măsuri”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Sectorului 1, în cursul zilei de vineri, notează news.ro
Decizia este executorie privind internarea medicală provizorie.
”O copie după decizia instanţei şi copia raportului de expertiză medico-legală psihiatrică se vor comunica Directiei de Sănătate Publică Mehedinţi în vederea punerii în executare a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, a mai decis instanţa.
Hotărârea Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, cu privire la soluţia asupra măsurii preventive şi în termen de 5 zile de la pronunţare, cu privire la măsura internării medicale provizorii.
Surse din cadrul Poliţiei judeţene Mehedinţi au declarat, duminică, pentru aceeași sursă, că în judeţul în care domiciliază, Morega nu a mai fost depistat conducând.
Anterior, fostul prefect al judeţului Gorj Dan Ilie Morega a fost depistat în repetate rânduri încălcând interdicţia de a şofa, interdicţie impusă fiindcă are permisul retras din motive medicale. Morega a fost depistat la volan de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.
Un astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale, iar el are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.
La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.
”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc”, afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.
În plus, doctorii i-au recomandat – în fişa de externare – să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric, conform stirileprotv.ro.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
6:17 am, iunie 16, 2024
temperature icon 16°C
cer senin
Humidity 73 %
Pressure 1011 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:51 pm
Close

Close
Navigation
Categories