Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Palatul Copiilor Constanța, inițiază în acest an școlar Proiectul Județean Verde creativ- Adoptă un spațiu. Fiecărei unități de învățământ care își exprimă intenția de participare i se va atribui un perimetru din cadrul parcului Palatul Copiilor Constanța pe care îl va „adopta” (și care va purta numele ales de către elevi și profesori), ecologiza și amenaja. Spațiile verzi amenajate vor putea fi utilizate de către instituțiile școlare constănțene ca zone neconvenționale, în aer liber, pentru desfășurarea de activități educative.

Potrivit unui comunicat al ISJ Constanța, activitățile din cadrul acestui proiect se vor desfășura în perioada aprilie- iunie 2024 şi se adresează tuturor elevilor din județul Constanța, sprijinind, în egală măsură, instituțiile de învățământ în organizarea și proiectarea activităților din cadrul Programului Național „Săptămâna verde”.

Palatul Copiilor Constanța, unitate conexă pentru învățământ nonformal, dispune de un parc natural caracterizat printr-o diversitate a speciilor floristice şi faunistice. Această eterogenitate a ecosistemelor conferă zonei o mare valoare din punct de vedere al biodiversității (floristice, faunistice şi peisagistice) şi un grad ridicat de stabilitate şi naturalețe.
 

„Sănătatea și naturalețea spațiului verde este importantă din punct de vedere științific, didactic și estetic, educația ecologică fiind una din țintele strategice ale politicilor educaționale. Este important ca elevii noștri să se responsabilizeze în direcția dezvoltării durabile, prin participarea la acțiuni ecologice sustenabile de acest tip. Prin intermediul acestui proiect activitățile derulate la nivelul unităților de învățământ din județul nostru vor căpăta un cadru organizat, crescând valoarea actului educativ de tip nonformal”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Citește și:

Inspectoratul Școlar Județean ConstanțaȘapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:04 pm, aprilie 13, 2024
temperature icon 16°C
cer fragmentat
Humidity 65 %
Pressure 1023 mb
Wind 10 Km/h
Wind Gust: 10 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:24 am
Sunset: 7:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories