Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
India Se Confruntă Cu Cel Mai Lung Val De Căldură Din Istorie. Temperaturile Au Depășit Frecvent 50 De Grade — MyCTA.ro — Stiri Constanta

India se confruntă cu cel mai lung val de căldură din istorie. Temperaturile au depășit frecvent 50 de grade

Valul de căldură care a cuprins în prezent India este cel mai îndelungat care a fost înregistrat vreodată în această ţară, a declarat luni directorul Biroului indian de meteorologie, avertizând asupra temperaturilor devenite tot mai necruţătoare, informează AFP.
Anumite regiuni din nordul Indiei sunt afectate de un val de căldură excesivă de la jumătatea lunii mai, cu temperaturi care depăşesc pragul de 45 de grade Celsius. 
„Este vorba despre perioada (de căldură) cea mai îndelungată, deoarece ea a durat aproximativ 24 de zile în diferite părţi ale ţării”, a declarat Mrutyunjay Mohapatra, principalul expert meteorolog din India, într-un interviu acordat cotidianului Indian Express.
Valorile termice vor începe să scadă pe măsură ce ploile musonice se vor deplasa spre nordul ţării la sfârşitul lunii iunie, însă meteorologul indian a avertizat că aceste condiţii dificile riscă să se repete şi în viitor.
„Valurile de căldură vor fi mai frecvente, mai îndelungate şi mai intense dacă măsuri de precauţie sau de prevenţie nu sunt luate”, a adăugat el. 
India ocupă locul al treilea în clasamentul celor mai mari emiţători de gaze cu efect de seră din lume India ocupă locul al treilea în clasamentul celor mai mari emiţători de gaze cu efect de seră din lume.
Ţara asiatică s-a angajat să ajungă la zero emisii nete până în 2070, cu aproximativ două decenii mai târziu decât majoritatea ţărilor occidentale industrializate. Pentru moment, India depinde puternic de cărbune pentru producţia sa de electricitate.
„Activităţile umane, creşterea populaţiei, industrializarea şi transporturile duc la o creştere a concentraţiilor de monoxid de carbon, de metan şi de clorocarburi. Ne punem în pericol nu numai pe noi înşine, ci şi generaţiile viitoare”, a declarat meteorologul indian.
Studii ştiinţifice au demonstrat că schimbările climatice se află la originea valurilor de căldură mai îndelungate, mai frecvente şi mai intense pe planeta noastră. Cel mai recent val de căldură din India a făcut ca temperaturile din New Delhi să egaleze precedentul record din capitala ţării, de 49,2°C, înregistrat în 2022. Pe 29 mai, o staţie meteorologică automatizată din Mungeshpur, la periferia metropolei New Delhi, a înregistrat o temperatură record pentru India, de 52,9°C, dar acea valoare s-a datorat unui senzor defect, au precizat ulterior autorităţile indiene. Alte 17 staţii din New Delhi au înregistrat în aceeaşi zi o valoare maximă de 49 grade Celsius.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:19 am, iunie 14, 2024
temperature icon 19°C
cer fragmentat
Humidity 84 %
Pressure 1009 mb
Wind 7 Km/h
Wind Gust: 6 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:50 pm
Close

Close
Navigation
Categories