Încă o investiție grecească în energie: Se instalează turbine pe gaz pentru a salva din faliment un colos energetic – VIDEO

În prezența vicepremierului român Marian Neacșu, a avut loc ceremonia de sosire a primei turbine pe gaz la Centrala Mintia – unul dintre cele mai mari proiecte energetice din Europa implementat de Grupul elen AVAX la Deva, România.

Procesul a fost urmărit îndeaproape de președintele Grupului AVAX, Christos Ioannou, și de directorul executiv al Grupului, Konstantinos Mitzalis. Proiectul MASS MINTIA POWER PLANT are o putere totală generată de 1750 MW și va juca un rol important pentru atingerea nivelului de suficiența energetică de către România, fiind și unul dintre cele mai mari proiecte energetice ca putere de producție în curs de realizare în Europa, după cum se precizează în comunicatul dat publicității în acest sens. Noua centrală cu ciclu combinat va avea două turbine pe gaz, bazate pe cea mai înaltă clasă tehnologică 9000HL și o turbină cu abur de la SIEMENS ENERGY, folosind gaze naturale drept combustibil. Unitatea va funcţiona pe gaz natural şi va cuprinde două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 şi trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS.

Mass Group Holding este un grup din Irak, cu sediul central în Aman, Iordania. Potrivit site-ul Mass Group Holding, grupul are circa 7.100 MW în unităţi de producţie a energiei în Iraq, dar şi un proiect de energie eoliană în Iordania, de 100 MW. Grupul are activităţi şi în industria cimentului şi a oţelului. Un Acord semnat între Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria va pune în mișcare proiectul „Green Energy Corridor”. Acest proiect va integra capacitatea regională de energie și va furniza energie electrică la prețuri competitive din surse regenerabile. Din acest punct, România va deveni un jucător extrem de important asta pentru că țara noastră dezvoltă un parc eolian uriaș în Marea Neagră și va fi unul dintre principalii producători de energie din Europa.

În Marea Neagră, în câțiva ani, vor fi construite parcuri eoliene. Deputații au votat o lege prin care, de anul viitor, vor fi concesionate zone din largul mării pentru a fi montate turbine plutitoare. Estimările specialiștilor indică că în 2032 va începe producția de energie offshore. România ar fi printre primele state din această zonă cu astfel de parcuri de eoliene pe mare. Zonele de interes pentru investitori, adică cele în care bate vântul cel mai tare, sunt situate la granița cu Ucraina și Bulgaria. De asemenea, Ministerul Energiei a publicat un proiect de lege privind construirea de parcuri eoliene offshore în Marea Neagră, iar primele concesiuni vor fi acordate cel mai probabil la finele anului 2025. Compania germană WPD este prima care a aplicat oficial pentru dezvoltarea unui parc eolian gigant în Marea Neagră, cu o capacitate de producție de 1.400 de megawați, evaluată la 2,5 miliarde de euro. Aceasta ar putea reprezenta o oportunitate semnificativă pentru România în ceea ce privește energia eoliană.

Sursa: TomisNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Vremea Constanta
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.
Close

Close
Navigation
Categories