În unele publicații din România a apărut știrea falsă că legendarul antrenor Emeric Ienei ar fi murit!

În unele publicații din România a apărut știrea falsă că legendarul antrenor Emeric Ienei ar fi murit!

O știre care s-a dovedit a fi falsă a apărut astăzi, 4 aprilie 2024, în unele publicații din România, care au scris că legendarul antrenor Emeric Ienei ar fi murit, la vârsta de 87 de ani!

La scurt timp, apropiați ai fostului antrenor și ai familiei acestuia au infirmat știrea, care a fost un adevărat fake news.

Fost fotbalist, la Steaua (1956 – 1969), cu care a cucerit trei titluri de campion și trei Cupe ale României, Flamura Roșie Arad (1955-1956) și Kayserispor (1969 – 1971), Emeric Ienei a obținut mari performanțe ca antrenor.

Cele mai mari realizări ale sale pe banca tehnică au fost cucerirea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua (în 1986) și calificarea echipei naționale a României la Campionatul Mondial din 1990.

În afară de Steaua și echipa națională, Ienei a mai antrenat FC Bihor, Chindia Târgoviște, Videoton, Panionios, U Craiova și Naționala Ungariei.

În semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate desfășurată, atât în calitate de jucător, cât și în calitate de antrenor, pentru dăruirea, devotamentul și profesionalismul cu care a pregătit generații de fotbaliști, pentru contribuția la obținerea unora dintre cele mai memorabile rezuiltate ale fotbalului românesc, Emeric Ienei a primit, în 2017, din partea președintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Național Steaua României, în grade de cavaler.

Sursa foto: Facebook (Emeric Ienei Official)

Citește și:
 
Un fost selecționer român, decorat de președintele Iohannis. Lui i se alătură și un mare comentator sportiv

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:48 pm, aprilie 24, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 74 %
Pressure 1006 mb
Wind 9 Km/h
Wind Gust: 9 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:06 am
Sunset: 8:00 pm
Close

Close
Navigation
Categories