Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
În Ce Situații Apar Anomaliile Unghiilor — MyCTA.ro — Stiri Constanta

În ce situații apar anomaliile unghiilor

Anomaliile unghiilor, cum ar fi petele, decolorarea sau schimbarea formei acestora pot rezulta din leziuni, infecții, unele boli sau chiar din administrarea anumitor medicamente. În general, susțin specialiștii, unghiile sănătoase au un aspect neted și au o culoare uniformă, dar pe măsură ce înaintați în vârstă, pot apărea creste verticale sau unghiile se pot fragiliza, dar acest lucru este normal. Anomaliile unghiilor, iar aici vorbim de pete, schimbarea culorii și desprinderea de patul unghial pot rezulta din mai multe motive, printre care răni, infecții sau anumite medicamente, cum ar fi cele utilizate pentru chimioterapie. Există, însă, și boli care pot schimba aspectul unghiilor.

Iată care sunt cele mai frecvente anomalii ale unghiilor: liniile lui Beau. Deci, dacă observați pe unghii linii orizontale, acestea pot fi un semn de malnutriție. Alte probleme care pot cauza apariția acestor linii orizontale sunt unele boli care provoacă febră mare (rujeola, oreionul, scarlatina), boala vasculară periferică, pneumonia, diabetul necontrolat sau carența de zinc. O altă anomalie a unghiilor este pitting-ul, care duce la formarea unor gropițe sau mici adâncituri pe suprafața unghiei, anomalie frecventă la persoanele care au psoriazis. O altă problemă a unghiilor poate fi îngroșarea și curbarea în jurul vârfurilor degetelor, un proces care durează, în general, mai mulți ani.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
5:19 am, iunie 14, 2024
temperature icon 18°C
cer fragmentat
Humidity 88 %
Pressure 1010 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust: 12 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:50 pm
Close

Close
Navigation
Categories