Imagini cu momentul în care drona americană este atacată de avioanele de vânătoare rusești, publicate de armata SUA. VIDEO

Comandamentul militar american în Europa a declasificat şi publicat o înregistrare video a unei întâlniri, marţi, între un avion american fără pilot de tip MQ-9 Reaper şi avioane ruse de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) la Marea Neagră, relatează CNN, citat de news.ro.

Tensiuni în urma incidentului din Marea Neagră. Drona americană interceptată de avioanele ruseşti a decolat din România

Înregistrarea este realizată de camera dronei MQ-9 Reaper, îndreptată către partea din spate, către coadă şi elice, care se învârte. Un avion rusesc de vânătoare de tip Su-27 este surprins în timp ce se apropie şi care deversează carburant în timp ce interceptează drona.În alt fragment al înregistrării, un avion rusesc se apropie din nou şi deversează din nou carburant. În ultimele cadre surprinse de camerele de la bordul dronei, poate fi observată elicea avariată.

În timpul coborârii dronei, operatorii au şters de la distanţă software-ul sensibil al dronei, au declarat doi oficiali CNN, reducând astfel riscul ca materiale secrete să ajungă pe mâna inamicului după prăbuşirea în apă.

„Avem dovezi video ale incidentului. Nu știm dacă drona a fost lovită intenționat, știm că drona a fost interceptată intenționat, că comportamentul total neprofesionist și nesigur a fost unul intenționat. Contactul fizic, nu sunt sigur că a fost intenționat, rămâne de văzut. Ce vă pot spune cu siguranță este că avem dovezi clare ale incidentului, care a fost foarte agresiv, avem dovezi video cu combustibilul eliberat de avioanele rusești, și așa mai departe”, a precizat șeful Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley, care susține că Statele Unite nu caută un conflict militar cu Rusia. „Incidente se mai întâmplă. Și în mod clar, nu căutam un conflict militar cu Rusia”, adaugă el, potrivit digi24.ro.

Official footage released by the U.S. Air Force of the collision between a Russian Su-27 and US MQ-9 over the Black Sea. pic.twitter.com/kZaYUyXzVm

Sursa: DobrogeaTV.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:44 am, februarie 23, 2024
temperature icon 7°C
cer acoperit de nori
Humidity 82 %
Pressure 1015 mb
Wind 28 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories