Greva profesorilor continuă, examenele în pericol. Sindicaliștii solicită intervenția lui Iohannis

Liderii sindicatelor din educație au avut luni o nouă rundă de discuții, de data aceasta cu ministrul Muncii, Marius Budăi. Discuţiile s-au axat pe viitoarea grilă de salarizare din sistem, care să aibă ca reper salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie.
La finalul negocierilor nu s-a ajuns la nici un rezultat, așadar, greva continuă.
Liderul federației sindicale din învățământ Spiru Haret a anunțat la finalul discuțiilor cu ministrul Muncii că „în momentul de față nu există niciun motiv pentru anularea protestului de mâine. Este obligația lui Klaus Iohannis să intervină într-un moment critic”.
Președintele FSLI, celălalt sindicat din învățământul preuniversitar, a declarat că la negocierile cu ministrul Budăi „am repetat și astăzi ceea ce noi am cerut, găsirea unei soluții pentru o majorare salarială până la finalul anului și să ni se garanteze că în legea salarizării profesorul debutant va avea salariul cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie”
După întâlnirea de astăzi, „a rămas ca ministrul Muncii să îi prezinte premierului această propunere și să analizeze. Așteptăm cât mai repede un răspuns din partea guvernului. Dar oamenii așteaptă un act normativ care să statueze ceea ce am prezentat”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:37 pm, mai 19, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories