Green Flame: Lansare de cursuri online şi aplicaţie pentru reducerea amprentei de carbon în sport

La Casa Olimpică din Bucureşti, Consorţiul Proiectului Green Flame a lansat două iniţiative importante din cadrul proiectului Green Flame, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Au fost lansate două cursuri online privind Sustenabilitatea în Sport, cu scop de informare asupra practicilor de sustenabilitate în rândul federaţiilor olimpice şi cluburilor sportive naţionale, şi o aplicaţie pentru măsurarea amprentei de carbon, care va facilita evaluarea şi monitorizarea impactului asupra mediului al activităţilor sportive, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

La eveniment, alături de Florin Mişcă, secretar general adjunct al COSR, au mai participat Javier Raya Oly, specialist în comunicare, de la Comitetul Olimpic Spaniol, Sofia Tavares Macedo, manager marketing, Nuno Dias, project manager, Pedro Sequeira Ribeiro, expert marketing, de la Comitetul Olimpic Portughez, şi Marcos Lopez-Flores, CEO EUNIK.

Aplicația Sport Go Green poate fi descărcată atât pe Android, cât şi pe IOS, iar cu ajutorul acesteia, oricine va putea măsura amprenta de carbon.

„Sustenabilitatea este o temă centrală în strategia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Participarea ca partener în Programul Green Flame, alături de Comitetul Olimpic Spaniol şi de Comitetul Olimpic Portughez, reprezintă un pas important în dezvoltarea de acţiuni durabile.

Green Flame este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus +, prin care COSR îşi propune să reducă amprenta de carbon a evenimentelor sportive şi să promoveze practicile sustenabile în cadrul activităţilor sportive şi a comunităţii sportive, în general.

Green Flame este o iniţiativă importantă pentru COSR, deoarece contribuie la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, prin participarea la acest proiect, COSR îşi consolidează poziţia în domeniul sportului durabil şi încurajează şi alte organizaţii şi indivizi să adopte practici sustenabile pentru a contribui la protejarea planetei şi a promova un viitor mai durabil pentru întreaga comunitate”, a declarat secretarul general adjunct Florin Mişcă. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:39 am, februarie 23, 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 86 %
Pressure 1015 mb
Wind 27 Km/h
Wind Gust: 45 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories