Gimnastele României nu au bani de antrenamente pentru Jocurile Olimpice. Federația apelează la donații

Federația Română de Gimnastică este nevoită să apeleze la donații pentru ca gimnastele țării noastre să se poată antrena și să participe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Președinta Federației, Carmencita Constantin, a făcut precizări la știrile Digi24 legate de lipsa banilor și de situația în care s-a ajuns.
Echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat din nou, după 12 ani, la Jocurile Olimpice. În condițiile în care este vorba despre Olimpiada ce se va desfășura la Paris anul viitor, cu doar încă nouă luni de pregătiri, situația este dezastruoasă: Federația Română de Gimnastică face apel la donatori pentru că nu mai are bani pentru antrenamente.
Președinta Federației Române de Gimnastică a explicat că este totuși optimistă și crede că există o șansă reală de a strânge banii necesari pentru antrenamente.
„Eu sunt convinsă că da, pentru că eu mă adresez mediului economic, înțelegând aici și domeniul bancar nu numai mediul economic. Sper din suflet să găsesc solidaritate cel puțin la nivelul întreprinderilor care încă au profitabilitate, au la îndemână un organism care nu costă și pe care-l cunosc marea lor majoritate. Sigur că, da, apelul este făcut într-un moment destul de întârziat pentru acest mecanism, dar încă sper că vom găsi rezonanța necesară și înțelegerea și credibilitatea”, a spus președinta Federației.
Carmencita Constantin a subliniat că nu s-a ajuns la această situație din cauză că a fost refuzată de guvernanți. „Suntem ajutați de Comitetul Olimpic Sportiv Român cât și de Agenția Națională de Sport în măsura în care fondurile alocate acestor două instituții sunt și ele drămuite și alocate pe acele categorii de cheltuieli care sunt eligibile conform legislației actuale”, spune Constantin, care menționează și că statul român nu poate mai mult.
„În ceea ce privește gimnastica românească, aceasta este realitatea. Realitatea la zona de infrastructură în gimnastica românească este o realitate pe care eu am anunțat-o de doi ani de zile continuu, putem să luăm tot ce vreți dvs., din toate programele construite în ultimii ani în România, inclusiv de săli polivalente și putem să validăm împreună că niciuna nu este omologabilă de Federația Română de Gimnastică pentru gimnastică artistică pentru că… simplul motiv că nu putem să ne ancorăm aparatele, nu avem prizele în pardoseala sălilor polivalente, deci avem o problemă și pentru competiții, iar despre zona de antrenament nici nu vreau să deschid această discuție pentru că ne va lua cel puțin o săptămână”, a precizat președinta Federației Române de Gimnastică.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:54 pm, februarie 25, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 25 Km/h
Wind Gust: 36 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:50 am
Sunset: 5:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories