George Buricea – „Dacă vom reuși să ajungem în primăvara europeană, din primul an de grupe, ar fi cea mai mare performanță posibilă“ (VIDEO)

George Buricea - „Dacă vom reuși să ajungem în primăvara europeană, din primul an de grupe, ar fi cea mai mare performanță posibilă“ (VIDEO)

 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța are un parcurs perfect în grupa H a competiției continentale EHF European League, în care se află pe primul loc, cu trei victorii din trei meciuri.
 
Într-o serie cu Sporting CP (Portugalia), MOL Tatabanya KC (Ungaria) și KGHM Chrobry Glogow (Polonia), echipa de pe litoral, antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu, are evoluții impecabile, iar în ultimul meci a dispus pe teren propriu de formația poloneză, la diferență de 11 goluri, scor 29-18 (15-8), mai făcând un pas spre calificarea în etapa principală a întrecerii.
  
Cel mai mare câștig
 
„Meciul n-a fost mai ușor, ni l-am făcut noi așa. Într-adevăr, ei sunt a patra echipă din grupă, dar ai probleme dacă nu joci de la început. Sunt sigur că la ei va fi mult mai greu, dar mergem să câștigăm și acolo. Ne așteptam să bată Sporting pe Tatabanya, dar se va juca până în ultima etapă. Dani Vasile a făcut un meci extraordinar în poartă, la fel și apărarea. Să primești numai opt goluri într-o repriză în Europa spune multe despre apărarea noastră și despre ce portar avem. Știam că e extraordinar de greu să avem trei victorii din trei meciuri, dar e rezultatul unei munci asidue și sunt fericit pentru aceasta. Dar mai fericit sunt că sala a fost plină, care e cel mai mare câștig, că am reușit să-i aducem înapoi în sală pe spectatori“, a declarat antrenorul principal George Buricea.
 
Valorile echipei
 
Calificarea CSM Constanța în faza următoare a European Legue ar constitui o performanță deosebită, a subliniat tehnicianul constănțean. „Dacă vom reuși să ajungem în primăvara europeană, din primul an al CSM-ului în grupe, ar fi cea mai mare performanță posibilă, de care nu știu câți oameni sunt conștienți, de ceea ce se întâmplă. Noi jucăm până la capăt, la victorie, orice meci. După ce se termină toate partidele, tragem linie și vom vedea unde vom fi. Cert e că valorile noastre sunt grupul unit, sacrificiul, lupta până în ultima secundă și uite ce se întâmplă“, a mai spus George Buricea.
 
„Niciun meci nu e simplu“
 
Autor a trei goluri în meciul cu KGHM Chrobry Glogow, handbalistul constănțean Gabriel Ilie a punctat: „Suntem foarte fericiți pentru aceste două puncte, muncim mult pentru fiecare meci în parte și așteptăm următoarea partidă din Europa. Toate sunt foarte importante. Pentru noi, niciun meci nu e simplu, le tratăm cât se poate de serios. Să vedem sala din nou plină e cel mai frumos lucru. Le mulțumim fanilor că vin să ne încurajeze meci de meci“.      
 
A adus victoria în ultima secundă!
 
După ce a marcat primul său gol european din acest sezon în partida cu echipa poloneză, tânărul de la CSM Rareș Ștefan a fost folosit atât în campionatul de Juniori 1, în care formația de pe litoral a terminat la egalitate cu CSM București (26-26), cât și în partida din Campionatul de Tineret, în care CSM Constanța a câștigat cu CSM Focșani în ultima secundă (42-41), Focșani având atacul, dar irosindu-l. Rareș Ștefan a adus victoria Constanței în ultima secundă a meciului, încheind partida cu 12 goluri! „Pentru Rareș Ștefan a fost al treilea meci în decurs de trei zile. Juniorul Constanței este unul dintre cei mai buni marcatori ai Constanței în diviziile de juniori, el făcând parte și din echipa seniorilor“, se arată pe pagina de Facebook „CSM Constanța Handbal“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:
 
Handbal
CSM Constanța, a treia victorie în grupele European League. Succes detașat cu KGHM Chrobry Glogow. „O nouă seară de vis!“ (GALERIE FOTO)

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:55 am, februarie 23, 2024
temperature icon 9°C
cer fragmentat
Humidity 77 %
Pressure 1015 mb
Wind 27 Km/h
Wind Gust: 37 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories