Geoană: „Ciolacu a venit la mine în birou ca să-mi propună să candidez independent susținut de PSD”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit, luni, la Digi24, despre declarațiile acide ale liderilor PSD la adresa sa și posibilitatea sa de a candida la alegerile prezidențiale. El a dezvăluit că a fost vizitat de reprezentanții social-democrați, care i-au propus să candideze ca independent susținut de PSD.

„Aud și văd și eu aceste declarații. E o anumită nervozitate, poate chiar un început de iritare. E o vorbă românească: De ce ți-e frică nu scapi! Și apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei. Au venit la mine în birou, inclusiv domnul Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD (…). E un calcul foarte simplu. Voturile PSD la alegerile prezidențiale nu sunt suficiente ca să câștigi președinția României. Vrei să câștigi președinția României strict pe PSD, nu ai voturi. În turul II nu mai votează nimeni cu PSD: diaspora – nu, nehotărâții – nu”, a spus Mircea Geoană.

Anterior, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre o eventuală candidatură a lui Mircea Geoană din partea Partidului Social Democrat. Liderul PSD a spus că „domnul Geoană a plecat, şi-a făcut partid”, dar „dacă vrea, să meargă să mă caute: sunt ori la Palatul Victoria, ori în Kiseleff. (…) Am acelaşi număr de telefon de când a apărut telefonia mobilă”.

Și Mihai Tudose a avut o poziție ironică la adresa lui Geoană, într-un interviu la Prima News.

„Aşa cum o joacă domnul Geoană acum, „Eu sunt un asset, sunt o chestie din spumă şi vă fac o favoare că aş putea să accept să candidez pentru voi”, vine răspunsul ăla românesc: Mai du-te, mă, … candidează!”, a spus e curând Mihai Tudose.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, evită să spună dacă va candida la alegerile din acest an, afirmând doar că, în opinia sa, România nu a avut „niciodată, în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta”. „Mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele – este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi – , mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea”, susţine Geoană. El adaugă că, pentru prima dată în ultimele decenii, există posibilitatea alegerii unui preşedinte care să fie independent de partidele politice.

Am, la NATO, de terminat un job important şi sunt hotărât să îmi duc misiunea în condiţii, cred eu, foarte bune, cum am făcut-o şi până acum. Se apropie un moment care pentru mine este un moment politic, sentimental şi personal, foarte important, summit-ul de la Washington, 75 de ani, acum mulţi ani de zile, ca tânăr ambasador al României, alergam pe toate coridoarele puterii americane şi pe tot teritoriul ca să aducem România în NATO, acum reprezint la nivelul cel mai înalt, pentru mine este foarte importat să termin în condiţii bune acest lucru. Voi vedea, pentru că există opţiune politică, există şi opţiune în viaţa privată, în viaţa neguvernamentală. După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc şi la interesul meu şi al familiei mele – este normal să ne gândim fiecare dintre noi la noi -, mă gândesc şi la interesul ţării, mă preocupă ce se întâmplă în România, sunt pasionat de ţara mea, am slujit ţara asta toată viaţa şi dacă va fi vreodată vreo şansă să o fac, direct sau indirect, voi ajuta ţara asta din orice poziţie, cu tot ce ştiu eu mai bun”, a afirmat Mircea Geoană, întrebat, la Digi 24, dacă va candida la alegerile interne din România.

Oficialul NATO a vorbit şi despre sondajele de opinie care îl indică drept o persoană publică în care românii au încredere, el arătându-se „măgulit”.

„Cred că lumea vede în mine un om perseverent, un om care nu se dă bătut uşor, un om care, chiar dacă crezi că a murit, precum pasărea Phoenix găseşte din nou energie să meargă mai departe şi bănuiesc că acestea sunt lucrurile pe care românii le apreciază la mine”, a adăugat Geoană.

El este de părere că România nu a avut „niciodată în 35 de ani aproape, o alegere pentru preşedintele României mai importantă decât cea din anul acesta”.

Eu cred că după ce am avut preşedinţi din diverse culori şi familii politice, cred că pentru prima dată – şi asta indică sondajele de opinie – există un culoar clar pentru un preşedinte independent în sensul să nu fie dependent de partide, asta vor oamenii. Evident că trebuie să lucrezi cu partidele, dar oamenii au încercat şi au văzut: un preşedinte îmbracă haina unui partid politic, câştigă, eventual, fotoliul de la Cotroceni şi a doua zi, brusc, se dă peste cap de trei ori şi este automat independent. Ai nevoie, cred, de cineva care să poată să unească ţara şi să poată să lucreze cu partidele fără să aibă neapărat o preferinţă intrinsecă, încep cu partidul meu. Nu. Încep cu partidul pe care românii îl votează, deci cred că este un coridor pentru o candidatură independentă anul acesta”, a susţinut Geoană.

El crede că va exista, în cursa prezidenţială din acest an, un candidat al partidelor şi un candidat independent, despre care spune că va fi „al poporului”.

Mircea Geoană a precizat că nu doreşte să „amestece” subiectul mandatului său la NATO cu politica din România şi că îşi doreşte ca un cetăţean din România să reprezinte ţara la nivelul NATO.

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:01 am, februarie 23, 2024
temperature icon 6°C
cer acoperit de nori
Humidity 82 %
Pressure 1015 mb
Wind 28 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories