Fostul polițist Moțoc, care le promitea șoferilor că-i scapă de dosare, iese din pușcărie?!

Polițistul Romeo Moțoc, din Medgidia, condamnat în 2020 pentru că a luat mită de la un șofer beat, vrea să scape din închisoare. A avut o tentativă în iulie, însă i-a fost respinsă acțiunea, însă pe 5 septembrie termenul de executare a pedepsei a fost îndeplinit, așa că urmează să vadă, din nou, lumina zilei. Însă nu știm dacă va ieși de acolo un om mai bun, dat fiind faptul că în pușcărie a dat de furcă gardienilor, având un comportament agresiv, având la activ 6 sancțiuni disciplinare.

Polițistul Romeo Moțoc și-a riscat meseria pentru 1000 de euro, iar din vânător, a devenit vânat. A fost condamnat pentru trafic de influență, după ce a solicitat unui șofer depistat băut la volan suma de 1000 de euro. A promis că, în schimbul acestor bani, va interveni pe lângă angajați din IML, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei mult mai mici față de cea reală. A luat banii, însă nu și-a dovedit influența. După ce și-a dat seama că a fost păcălit, șoferul l-a denunțat.

Polițistul a fost condamnat în noiembrie 2020 la 2 ani și 10 luni cu executare, chiar dacă nu și-a recunoscut fapta. Sătul de viața de viața de pușcărie, în iulie Motoc a depus o cerere de eliberare condiționată, însă i-a fost respinsă. Din caracterizarea aflată la dosarul cauzei rezultă că pe perioada executării pedepsei a manifestat un comportament oscilant, preponderent negativ, fiind sancţionat disciplinar de şase ori.

Moțoc nu a făcut dovada, în fața instanței, a îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege, aceea de a da dovezi temeinice de îndreptare şi că, astfel, timpul petrecut în penitenciar nu este suficient pentru a-l libera condiţionat, nefiind îndeplinite faţă de acesta funcţiile pedepsei.

Chiar dacă acesta a îndeplinit fracţia prevăzută de lege, s-a impus ca acesta să-şi intensifice eforturile în ceea ce priveşte formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Simpla trecere a timpului în penitenciar nu poate duce în niciun caz automat la liberare condiţionată, instituţie juridică ce de altfel ar trebui să garanteze, cel puţin teoretic, că Moțoc, odată pus în libertate, nu îşi va mai continua comportamentul infracţional, garanţie ce ar trebui să reiasă din faptul că în penitenciar acesta a avut un comportament care să genereze măcar o prezumţie în acest sens.

Instanţa a considerat că Moțoc nu a avut un comportament corespunzător și că nu s-a îndreptat, nepuntând, astfel, să se reintegreze în societate.

Având în vedere că termenul de executare a pedepsei a expirat pe 5 septembrie, cel mai probabil Moțoc va cere, din nou, liberarea condiționată. Rămâne de văzut dacă va fi admisă, iar dacă acest lucru se va întâmpla, clar fostul polițist ar putea recidiva, având în vedere că, așa cum am spus și mai sus, nu a dat dovadă că ar putea să se reintegreze în societate.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:47 pm, septembrie 26, 2023
27°C
cer senin
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1020 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories