”Fondurile europene contribuie la implementarea politicilor sectoriale guvernamentale la nivelul regiunilor”

Foto: MDLPAMinistrul Adrian-Ioan Veștea a participat, astăzi, la Timișoara, la evenimentul ”25 de ani de Dezvoltare Regională în România”, organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România.

Cu această ocazie, ministrul dezvoltării a trecut în revistă principalele etape parcurse de instituțiile și autoritățile publice pentru accesarea fondurilor europene în vederea implementării politicilor de dezvoltare regională, precum și rolul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în coordonarea primelor programe operaționale, care au urmărit, încă de la început, creșterea calității vieții tuturor locuitorilor.

”România a absorbit, în acești ani, peste 90% din fondurile europene nerambursabile alocate, plasându-se pe locul al patrulea între statele Uniunii Europene din acest punct de vedere, iar impactul implementării acestor proiecte este vizibil pentru fiecare dintre noi! Astfel, cetățenii pot beneficia de rezultatele concrete ale investițiilor în modernizarea infrastructurii rutiere, educaționale, medicale sau sociale”, a subliniat ministrul Veștea.

Simultan cu fondurile europene, Ministerul Dezvoltării asigură finanțări importante, de la bugetul de stat, pentru implementarea obiectivelor de bază ale dezvoltării regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care au ca scop reducerea discrepanțelor economico-sociale dintre regiuni, stimularea dezvoltării echilibrate și recuperarea întârzierilor socio-economice din zonele mai puțin dezvoltate.

”Misiunea noastră este de a găsi cele mai bune soluții pentru implementarea politicilor sectoriale guvernamentale la nivelul regiunilor, prin stimularea inițiativelor și prin valorificarea resurselor locale și regionale. Fie că vorbim despre proiecte de infrastructură atât de necesare României pentru dezvoltare pe termen lung, fie că vorbim de servicii publice, de mediul de afaceri sau de investiții în resursele umane, toate acestea sunt dovezi clare că fondurile europene aduc beneficii tuturor cetățenilor”, a precizat Adrian-Ioan Veștea.

Citește și: 

Adrian-Ioan Veștea- ”Franța este primul partener al României în ceea ce privește cooperarea la nivel descentralizat”

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
3:04 pm, februarie 25, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 24 Km/h
Wind Gust: 34 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:50 am
Sunset: 5:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories