Piațeta Decebal din municipiul Medgidia va găzdui, timp de patru zile, între 16 și 19 noiembrie 2023, Festivalul Grătarului Uriaș. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 09.00 – 22.00.
Cele mai iubite bucate tradiţionale româneşti se vor prinde în horă şi nu vor fi puţine, întrucât bucătari iscusiți sosiţi din inima Ardealului vor da mână cu mână şi vor pregăti din zori şi până în noapte un festin culinar de sărbătoare: preparate tradiţional româneşti, mii de cârnați şi sute de kilograme de pastramă de berbecuț la grătar sau în ceaun, au anunțat reprezentanții Primăriei Medgidia.
Vizitatorii Festivalului Grătarului Uriaș vor putea găsi preparate pentru toate gusturile: pomana porcului, carne de porc la ceaun, pulpe de berbecuț la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali de vită cu porc, cârnaţi la garniţă, cârnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, şi multe, multe altele.
De asemenea, nu vor lipsi nici licorile româneşti tradiționale, care încălzesc sufletul, vin fiert şi ţuică fiartă, iar pentru cei mici clătite, cozonaci şi checuri, acadele, waffe, ciocolată și prăjituri de casă, etc.