Fermierii comunei Cumpăna instruiți cu privire la gestionarea azotului rezultat din activitățile agricole

Fermierii comunei Cumpăna instruiți cu privire la gestionarea azotului rezultat din activitățile agricole
Miercuri, 13 septembrie 2023, la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală Cumpăna, fermierii comunei noastre au fost instruiți în cadrul unui workshop cu tema „Informare și conștientizare cu privire la gestionarea azotului rezultat din activitătiile agricole”.

Evenimentul este parte a unui proiect derulat de Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului „Controlul Integral al Poluării cu Nutrienți”, împreună cu Consorțiul pentru Bune Practici Agricole din care fac parte și Asociația Comunelor din România și Federația ProAGRO.
 

Proiectul este finanțat de Banca Mondială prin Ministerul Mediului, privind direcția NITRAȚI.
 
Organizatorii își propun să aducă în atenția fermierilor și autorităților publice locale informații, recomandări și măsuri de finanțare ce pot fi implementate pentru a preveni si reduce poluarea cu nitrati rezultați din activitatiile agricole. În perioada următoare comuna Cumpăna va depune un proiect pentru „Înființarea unei platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd în comuna Cumpăna, județul Constanța” cu finanțare prin PNRR.
 
Instruierea fermierilor a fost făcută de domnul Frânc Claudiu – vicepreședinte al Asociației Fermierilor din România. Fermierul cumpănean, domnul Mihai Dumitru a fost premiat pentru cel mai vechi fermier al comunei Cumpăna, acesta primind din partea organizatorilor o stație meteo. La final toți cei prezenți au primit certificate de participare.
 
Evenimentul vine în completarea Workshop-ului cu participare la nivel județean ce a avut loc în data de 4 septembrie la Sediul Consiliului Județean Constanța. În perioada septembrie – noiembrie 2023, în județul Constanța se vor desfășura 14 astfel de activități, în care fermierii vor primii informații utile privind preîntâmpinarea poluării cu nitrați din surse agricole, respectiv gunoi de grajd și îngrășăminte pe bază de azot.

Citește și

Filiala Județeană Constanța a ACOR a organizat workshopul „Informare și conștientizare cu privire la gestionarea azotului” (FOTO + VIDEO)

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:05 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories