Elevii ar putea avea la școală ore de educație nutrițională

Gabriel Toncean, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, susține că lucrează la un proiect privind introducerea educaţiei nutriţionale ca materie în şcoli.
Copiii ar urma să învețe despre ce înseamnă hrana sănătoasă, să interpreteze o etichetă și să deosebească alimentele bune de cele care fac rău.
Noua materie, care așteaptă acceptul Ministerului Educației, va avea drept scop principal reducerea obezității infantile din România, care a crescut alarmant în ultimii ani.
“De mai bine de 5 ani am sesizat că obezitatea infantilă din România este un subiect care trebuie tratat cu mai multă seriozitate. Ca fost președinte al Federației Române de Culturism și Fitness și, în principal, ca tată, mi-a venit ideea proiectului pentru introducerea educației nutriționale în școli.
Consider că este un proiect care trebuie susținut și care reprezintă o șansă la viitor pentru copiii noștri.
Reacția reprezentanților Ministerului Educației a fost mult mai bună față de așteptările mele. Am avut mai multe discuții și dezbateri pe această temă, urmând ca săptămâna viitoare să ne întâlnim din nou pentru a vedea dacă și cum se poate implementa acest proiect”, a declarat Toncean.
Materia trebuie să devină prioritate, susține Toncean
Proiectul, la care au lucrat profesioniști din mai multe domenii, inclusiv sportivi, profesori şi nutriţionişti, are rolul de a duce la conştientizarea cu privire la hrana sănătoasă.
În cadrul orelor de educaţie nutriţională, elevii ar urma să înveţe să citească şi să interpreteze o etichetă a unui produs alimentar.
”Proiectul trebuie dus la bun sfârşit pentru că este plus valoare pentru copiii din România.
Nu mă voi lăsa până când această materie nu va deveni o prioritate. Cred că un copil bine educat nu îşi va permite ca, atunci când el mănâncă sănătos, să consume alcool. Un copil care nu consumă alcool, nu are acea punte către droguri”, adaugă Gabriel Toncean.
România are cel mai mare număr de copii cu probleme grave de sănătate din Europa.
România deține recordul ratei de morbiditate (îmbolnăvire) a copiilor din cauza hrănirii incorecte.
Avem cei mai mulți copii obezi (supraponderali) din Europa, iar numărul lor crește pe zi ce trece!
Consumul de alimente procesate industrial, lipsa sportului și a educației nutriționale (educația de hrănire corectă) sunt principalele cauze ale acestui fenomen care distruge generația copiilor noștri!

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:08 pm, aprilie 13, 2024
temperature icon 16°C
cer acoperit de nori
Humidity 62 %
Pressure 1023 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust: 14 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:24 am
Sunset: 7:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories