Echipa României de volei, primită de președinta Agenției Naționale pentru Sport

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, i-a primit, marți, pe componenții echipei naționale de volei masculin, alături de conducerea federației naționale de specialitate, după performanța reușită la Campionatul European. România s-a clasat pe locul 7 înierarhia finală a Campionatului European de volei masculin, aceasta fiind cea mai bună clasare a României din ultimii peste 40 de ani.

Lipă a precizat, potrivit paginii de Facebook a ANS, că sportivii români sunt talentați în mod nativ, însă, pentru a performa, au nevoie de susținere, menționând ca motiv de bucurie faptul că jocurile sportive au reînceput să crească valoric, ceea ce reprezintă și o responsabilitate cu privire la modul în care sunt sprijinite. Sportivii, precum și președintele Federației Române de Volei au oferit explicația reușitei naționalei la EuroVolley 2023: munca, ambiția, pregătirea susținută, precum și experiența acumulată de jucători prin evoluțiile constante din teren.

Au fost prezenți la întâlnire sportivii Claudiu Florentin Dumitru, Mircea Paul Peța, Filip Andrei Constantin, Rareș Ionuț Bălean, Marian Iulian Bala, Carol-Gabriel Kosinski, Sergio Diaconescu, Robert Irinel Călin, Bela Florian Bartha, Ștefan Lupu, Dan Andrei Butnaru, antrenorul principal Sergiu Ștefan Stancu, antrenorul secund Răzvan Parpală, fizioterapeutul

Eugen Pascale, preparatorul fizic Radu Ștefan Mandache, antrenorul federal Corneliu Andrieș și președintele Federației Române de Volei, Adin Marian Cojocaru.

Naționala României a fost învinsă de Franța, campioana olimpică en titre, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-14, 27-25), la Varna (Bulgaria), în sferturile de finală ale Campionatului European de volei masculin – CEV EuroVolley 2023. În grupă, România reușise să învingă Franța cu scorul de 3-1.

România nu s-a mai aflat între primele opt echipe ale continentului de 40 de ani, după ce în 1983 încheia pe locul 8. Campionatul European a avut loc în Israel, Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord, în perioada 28 august-16 septembrie. România s-a clasat pe locul 21 la precedenta ediție a Campionatului European la care a participat, în 2019. Palmaresul tricolorilor cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) și două de bronz (1971, 1977).

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
2:39 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories