Dragoș Poteleanu e disperat să iasă din pușcărie!

Dragoș Poteleanu, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, este disperat să iasă din pușcărie. Depune cereri peste cereri în instanță, fie de revizuire a hotărârii care l-a trimis după gratii, fie contestații la executarea pedepsei, însă toate sunt respinse, rând pe rând. Ultima a fost înregistrată pe 7 februarie a.c., urmând ca pe 4 mai să afle și verdictul.

Dragoș Poteleanu

La mai bine de trei ani după ce a fost condamnat definitiv pentru corupție, la 6 ani de închisoare, Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța, Poteleanu a contestat, din nou, executarea pedepsei. Acțiunea i-a fost respinsă, însă Poteleanu a formulat apel, urmând ca magistrații să se pronunțe pe 4 mai în acest ultim dosar. Până acum, Poteleanu a depus zeci de cereri în instanță, în speranța că scapă de pușcărie, însă toate i-au fost respinse.

Dragoș Poteleanu a fost condamnat definitiv în 2020, fiind încarcerat în Penitenicarul Poarta Albă, fiind acuzat că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce aparţin inculpatului Poteleanu Dragoş. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
12:18 am, aprilie 1, 2023
8°C
cer fragmentat
Wind: 11 Km/h
Pressure: 1009 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:47 am
Sunset: 7:31 pm
Close

Close
Navigation
Categories