Două cutremure în România în această dimineață

Două cutremure cu magnitudinea de 3,1 s-au produs miercuri dimineaţa, la un interval de şapte minute, în judeţele Buzău şi Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), informează Agerpres.

Primul seism de 3,1 a avut loc la ora 5:37 (ora locală a României) în judeţul Buzău, la adâncimea de 100,6 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 53 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km est de Braşov, 63 km vest de Focşani, 70 km nord-est de Ploieşti şi 99 nord-est de Târgovişte.Cel de-al doilea cutremur, tot cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 5:44, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 15,9 kilometri.Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 57 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 78 km est de Braşov, 90 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii septembrie, în România, au avut loc 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter, din care 15 în judeţele Vrancea şi Buzău, zona seismică Vrancea, două în judeţul Buzău, zona Munteniei, şi câte unul în judeţele Gorj şi Braşov, respectiv zonele Oltenia şi Transilvania.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Vremea Constanta
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.
Close

Close
Navigation
Categories