Dezbateri pe impozitarea concediilor medicale. Șefa CNAS: „Avem o populație bolnavă!”

Dezbaterea pe impozitarea concediilor medicale a ajuns în zona cifrelor. În timp ce guvernanții spun că aceste concedii se dau prea ușor, pentru afecțiuni precum un strănut sau o durere de spate, președintele CNAS spune că avem o populație bolnavă. Potrivit cifrelor CNAS, anul trecut, s-au eliberat peste 3 milioane de certificate de concediu medical. Cele mai multe, peste 260.000, au fost în București. În topul județelor cu cele mai multe concedii medicale găsim Cluj, Prahova, Iași și Mureș.

Interesant este că în acest top apare și Casa de Sănătate a Ordinii Publice și Siguranței Naționale, cu peste 122.000 de concedii medicale acordate anul trecut. La polul opus, sunt județele Călărași, Ialomița, Tulcea și Vaslui. Însă în aceste județe și numărul de locuitori este mai mic.

Potrivit legislației din România, durata concediului medical poate varia între 4 zile și până la 2 ani, în cazul unui pacient oncologic. De altfel, cele mai lungi concedii medicale au fost acordate pentru boli oncologice, pentru afecțiuni legate de sarcină și concedii prenatale, precum și pentru probleme care țin de sănătatea mamei și copilului.

Potrivit CNAS, România are peste 200.000 de pacienți oncologici. Cifrele au apărut în contextul dezbaterilor legate de impozitarea concediilor medicale. O măsură introdusă de Guvern, la începutul anului, si intens criticată în spațiul public.

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:27 pm, aprilie 13, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 62 %
Pressure 1023 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust: 14 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:24 am
Sunset: 7:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories