Deputații dezbat o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila

În aceasta după-amiază deputații vor dezbate o moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Aceasta a fost iniţiată de parlamentarii USR şi cei de la partidul Forţa Dreptei și se numește ‘Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale’.

Cei 56 de semnatari declară că există multe motive pentru depunerea acestei moțiuni, începând cu “incapacitatea lui Alexandru Rafila de a gestiona Planul Național de Redresare și Reziliență, acest mare proiect de țară, fie că vorbim de reforme, fie că vorbim de investiții”.

În ceea ce privește investițiile ei susțin că toate proiectele din zona prespitalicească, prinse în PNRR, sunt în întârziere: caravanele medicale mobile, dotarea cabinetelor medicilor de familie și a ambulatoriilor, precum și centrele de îngrijire a vârstnicilor. Reamintim că săptămâna trecută guvernul român a anunțat Comisia Europeană că renunță la cele 740 de milioane de euro pentru modernizarea sau construirea a șase spitale.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a promis că proiectele totuși merg mai departe, însă cu bani împrumutați. Moțiunea va fi dezbătută astăzi și votată miercuri.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
9:30 am, septembrie 30, 2023
22°C
nori împrăștiați
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1017 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:01 am
Sunset: 6:49 pm
Close

Close
Navigation
Categories