De ce este important să mergi la medic dacă bănuiești că ai alergie la ambrozie?

În ultimii ani, alergia la ambrozie a devenit o importantă problemă de sănătate atât din cauza agresivității cu care se manifestă în unele cazuri, cât și a numărului în creștere de la un an la altul de pacienți care se confruntă cu acest tip de alergie. Severitatea cu care se manifestă alergia la ambrozie este generată de condițiile climatice, încălzirea globală având un rol important, dar și de creșterea nivelului de poluare, alergenii respiratori fiind potențați de poluanții atmosferici.

Simptomatologia alergiei la ambrozie este asemănătoare cu cea din alte tipuri de alergii sezoniere. Mai exact, persoanele la care sistemul imunitar are un răspuns anormal la polenul acestei plante se pot confrunta cu tuse, strănut, congestie sau secreție nazală, ochi iritați, mâncărime de ochi, nas și gât, urticarie, dar și stare de slăbiciune sau oboseală.

De altfel, dacă nu se iau măsuri pentru limitarea expunerii la ambrozie, se poate ajunge la rinită alergică, iar în cazurile severe de alergie chiar și la astm bronșic. Mai mult, în cazul persoanelor deja diagnosticate cu astm, expunerea la ambrozie poate declanșa o criză de astm.

De aceea, este recomandat ca, în momentul apariției unor manifestări clinice care ar putea indica o alergie la ambrozie, să se efectueze un consult de alergologie, în vederea stabilirii unui diagnostic corect și a unui tratament adecvat. Automedicația nu este încurajată, în cele mai multe dintre cazuri aceasta agravând simptomatologia.

Pentru un diagnostic de certitudine, medicul alergolog va face o anamneză completă, o examinare fizică și va indica o serie de analize și investigații specifice, cum sunt testele alergologice. În acest fel, se va evalua răspunsul inflamator și se va identifica cu exactitate alergenul responsabil pentru acest tip de răspuns. Dacă este necesar, medicul alergolog va recomanda și alte consultații, la alte specialități medicale (ORL, oftalmologie, dermatologie, reumatologie etc.), pentru a exclude orice altă afecțiune cu simptomatologie asemănătoare.

Odată diagnosticul de alergie la ambrozie stabilit, în funcție de severitatea simptomatologiei și particularitățile pacientului, medicul va indica tratamentul potrivit. Acesta poate include medicamente pentru ameliorarea simptomelor, în cazurile ușoare, sau, în cazurile severe sau pentru gestionarea pe termen lung, o schemă de tratament care să ajute organismul să tolereze polenul de ambrozie și să diminueze răspunsul autoimun.

În cazurile în care simptomatologia este severă și afectează starea de sănătate, persoana în cauză poate merge la un compartiment de primiri urgențe, unde va primi îngrijirile necesare în vederea ameliorării simptomatologiei și reechilibrării organismului, scrie digi24.ro.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
4:08 pm, septembrie 26, 2023
27°C
cer senin
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1020 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories